powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται

Οι αποκαλύψεις για το στοιχηματικό σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο δεν περιορίζονται στη χειραγώγηση αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. Επεκτείνονται στο μεγάλο ζήτημα που κυριαρχεί την τελευταία δεκαπενταετία και δημιουργεί συνθήκες εκτεταμένης διαφθοράς στο ποδόσφαιρο: Στο στοίχημα.

Η στήλη έχει επανειλημμένως εντοπίσει το πρόβλημα των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών. Οσο δεν ρυθμίζεται το τοπίο, άλλο τόσο θα κυριαρχούν οι παράνομες στοιχηματζήδες που λειτουργούν απολύτως τυχοδιωκτικά.

Ο στοιχηματισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ούτε οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τις εταιρείες – κολοσσούς. Όμως το να παραμένει χωρίς κανόνες το παιχνίδι του στοιχήματος στην Ελλάδα, δημιουργεί άλλου είδους αρρυθμίες και επιτρέπει σε όσους διαφθείρουν το ποδόσφαιρο να κινούνται με μεγάλη ελευθερία.

Τα στοιχεία της υπόθεσης Ραούλ Μπράβο αποδεικνύουν ότι μόνο παράνομες στοιχηματικές εταιρείες δέχονταν το ποντάρισμα των χειραγωγημένων αγώνων. Ούτε ο ΟΠΑΠ ούτε οι 22 νομίμως λειτουργούσες στοιχηματικές εταιρείες στη χώρα μας δέχτηκαν τέτοια είδους πονταρίσματα. Με το που είχαν την υποψία για στημένο παιχνίδι, το έφραζαν.

Όμως οι καθοδηγητές του σκανδάλου φρόντιζαν να παίζουν στοίχημα σε βαλκανικές χώρες και στη Μαλαισία ώστε να μην μπορεί η Δικαιοσύνη να βρει άκρη. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από 11 χρόνια δύο Ελληνες εισαγγελείς δεν κατάφεραν ποτέ να λάβουν δικαστική συνδρομή από ασιατικές χώρες. Η έρευνά τους πήγε στράφι και οι διεφθαρμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες ξεγλίστρησαν, αφού ενθυλάκωσαν τα παράνομα κέρδη.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα τακτοποιήσει το στοιχηματικό τοπίο. Δεν το έκανε. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.