powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Όταν μία τερατογένεση του ΣΥΡΙΖΑ βολεύει τη ΝΔ

Το 2015 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποφάσισε ότι η προτεραιότητά του ήταν να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα. Με ανορθόδοξο τρόπο.

Εισήγαγε και ψήφισε στη Βουλή ένα νόμο (4326), ο οποίος προβλέπει πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ, για όσους υποκινούν την αθλητική βία.

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε ακόμη και τους δημοσιογράφους! Μάλιστα κράτησε για τον εαυτό του και την εισαγγελική και τη δικαστική ιδιότητα ταυτοχρόνως. Δηλαδή ένας υπουργός θα καλεί σε απολογία ένα φυσικό πρόσωπο για υποκίνηση βίας και ο ίδιος υπουργός – παριστάνοντας το δικαστή – θα αποφασίζει για την τιμωρία του.

Αυτή η τερατογένεση του ΣΥΡΙΖΑ, βόλεψε τη Ν.Δ. Και ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να ελέγξει μία φράση που είπε ένας δημοσιογράφος στην τηλεόραση για τους διαιτητές. Φράση που μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος τη διόρθωσε στο επόμενο δευτερόλεπτο. Η στήλη είχε επισημάνει από την ημέρα της ψήφισης του  νόμου στη Βουλή ότι οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από τα πειθαρχικά όργανα των επαγγελματικών τους σωματείων και από τα ποινικά ή αστικά δικαστήρια. Όχι από υπουργούς. Εκτός κι αν πρόκειται για υπουργούς της χούντας.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα νόμο της προηγούμενης για να φιμώσει και να ποδηγετήσει. Τη στιγμή που γύρω της συμβαίνουν αλλοπρόσαλλες καταστάσεις από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι προβαίνουν σε αλλεπάλληλες εμπρηστικές δηλώσεις και πράξεις.

Τη γλιτώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια.