powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αποκάλυψη στη "Δίκη": Ανοίγουν στοιχηματικοί λογαριασμοί - Ερευνώνται μηνύματα μέσω διαδικτύου

Στα χέρια του Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται τα στοιχεία για τον παράνομο στοιχηματισμό και τα στημένα ματς στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open". 
Ερευνώνται στοιχηματικοί λογαριασμοί προέδρων ΠΑΕ, ποδοσφαιρικών παραγόντων, διαιτητών, προπονητών και ποδοσφαιριστών. 
Μάλιστα ο εισαγγελέας Αθηνών Σωτήρης Μπουγιούκος απέστειλε στοιχεία δικογραφίας με ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μέσω διαδικτύου εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού. 
Τα μηνύματα αυτά φέρονται να αποδεικνύουν το στήσιμο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος και ήδη συσχετίστηκαν με δύο δικογραφίες που άνοιξαν σε τοπικές εισαγγελίες της χώρας. 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εποπτεύεται από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, διερευνά και όλους τους φακέλους της Sportradar σε βάθος τριετίας. 
Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό επιχείρησε να συσχετίσει το υλικό της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης με στοιχηματικούς λογαριασμούς παραγόντων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές εφαρμογές του διαδικτύου για να αποφύγουν τις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΛΑΜΑ
 Το άνοιγμα των στοιχηματικών λογαριασμών και η ενδεχόμενη άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα εντοπίσουν και τις σχέσεις ορισμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων με τον Δημήτρη Μάλαμα που δολοφονήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο Χαϊδάρι. 
Ο 49χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας καφέ φέρεται να είχε δραστηριότητα στο παράνομο στοίχημα και ήδη ερευνώνται επαφές του με αθλητικούς παράγοντες. 
Οι αρχές βεβαιώνουν ότι ο Μάλαμας δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε στην Ανω Βούλα και που επίσης ερευνάται για εμπλοκή στον παράνομο στοιχηματισμό. 
Η επαγγελματική του δραστηριότητα από το Χαϊδάρι επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα και του δόθηκε η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μπουκ, οι οποίοι διακινούσαν τεράστια ποσά στο στοιχηματισμό. 
Αστυνομικές πηγές επέμεναν ότι οι Ελληνες «βαρώνοι» του στοιχήματος, αλλά και Αλβανοί  μπουκ, είχαν τακτικές συναντήσεις με τον Μάλαμα. 
Πάντως, ο ίδιος μέσω της εταιρίας του φρόντιζε την τελευταία πενταετία να κάνει χορηγίες σε αθλητικά σωματεία, όπως ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, η Παναχαϊκή, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.