powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Κακοδικία και καταλογισμός στα μέλη της σύνθεσης του Διαιτητικού, στην υπόθεση του δελτίου Ντουρμισάι;

"…Σοβαρό πρόβλημα έχει και η ΕΠΟ, αφού η FIFA επέβαλλε πρόστιμο 500,000 ευρώ στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία παρότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση, εντούτοις επικύρωσε την μεταγραφή του υψηλόσωμου φορ στους κιτρινόμαυρους…".
Αν είναι πράγματι έτσι, υπάρχει το εξής θέμα:
Η επικύρωση αυτής της μεταγραφής (στην πραγματικότητα δανεισμού από τον Ολυμπιακό) έγινε μέσω της υπ’ αρ. 4/2020 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που ουσιαστικά "προσπέρασε" την απόφαση της FIFA.
Υπενθυμίζουμε ότι το Διαιτητικό της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Αρεοπαγίτη Γρηγόριο Κουτσοκώστα και μέλη τους δικηγόρους Άννα Χλαμπουτάκη και Γεώργιο Σφυρή (εισηγητή), ακύρωσε την ανάκληση του δελτίου στην οποία είχε προβεί η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή της ΕΠΟ.
Σημειώνεται ότι η απειλή επιβολής κύρωσης κατά της ΕΠΟ ήταν καταγεγραμμένη με απόλυτη σαφήνεια στην απόφαση της FIFA που επέβαλε το αρχικό ban κατά του Άρη και, εξ αυτού του λόγου, ήταν σε πλήρη γνώση των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Και εδώ εγείρεται το ερώτημα, σε περίπτωση που η απόφαση της FIFA που επιβάλλει πρόστιμο 500,000€ καταστεί αμετάκλητη, μετά το CAS:
Σε τι ακριβώς θα ευθύνεται η ΕΠΟ, αν η σύνθεση του Διαιτητικού έσφαλε κατ' αυτόν τον τρόπο ενώ μάλιστα ήταν ενήμερη για την αυστηρή προειδοποίηση της FIFA;
Ποιος θα κληθεί να πληρώσει τελικά το πρόστιμο των 500,000 €;