powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ταύτιση εκ των υστέρων

Έλεγε ο δικηγόρος Ν.Λαγαρίας στη ραδιοφωνική "Εφεση" της 14ης Απριλίου 2020:
"Ακόμα και αν μπορούσε ο ΠΣΑΠ να συνάπτει συλλογικές συμβάσεις και μάλιστα για μείωση αποδοχών ποδοσφαιριστών, που προσωπικά το αποκλείω, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ούτως ή άλλως υποχωρούν έναντι των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων των ατομικών συμβολαίων, των συμβάσεων εργασίας δηλαδή, των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό και εκτιμώ ότι οι ποδοσφαιριστές θα κρίνουν τελικά οι ίδιοι τι θα κάνουν με τα συμβόλαιά τους, κατά περίπτωση".

Είπε ο ΠΣΑΠ σήμερα:
"... Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.
Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.
Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του".