powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Νέο νομικό στραπάτσο καθ'οδον

Παρά την διπλή κατραπακια ένας νέος άνεμος αισιοδοξίας πνέει από του Γουδη στην Αλκμήνης. 
Τώρα λένε θα πάνε στο CAS και εκεί θα δικαιωθεί και η ΕΠΟ, και ο Άρης πανηγυρικά.
Έλα όμως που ξεχνάνε κάτι βασικές λεπτομέρειες που άμα τους τις εξηγήσουν οι Ελβετοί δικηγόροι που θα επιλέξουν, θα τους έρθει ο ουρανός... σφοντυλι μαζί με το κουστούμι από ελβετικά φράγκα που θα τους ράψουν!
Και το βασικό νομικό θέμα που πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίσουν είναι οι ρημαδες οι προθεσμίες. 
Γιατί όπως τώρα έχουν στην διάθεση τους 21 μέρες για να προσφύγουν, έτσι είχε ο Άρης 21 μέρες για να προσφύγει κατά της απόφασης της Επιτροπής που πριν κάτι χρόνια επιδίκασε τα δεδουλευμένα στον Siston και στους άλλους, κάτι που σημαίνει οτι εκείνη η απόφαση που αρχικά κατέστη τελεσίδικη εντός οργάνων FIFA, έχει καταστεί και αμετάκλητη, γιατί δεν προσβλήθηκε εμπρόθεσμα στο CAS!
Όμως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την απόφαση της Πειθαρχικης της Επιτροπής που κοινοποιηθηκε στον Άρη και στην ΕΠΟ τον Νοέμβριο του 2019 και επιλέχτηκε από τους νομικούς τους να μην την εφεσιβαλλουν εντός FIFA, ούτε φυσικά να την προσβάλλουν στο CAS, οπότε και αυτή μετά την τελεσιδικια της έχει καταστεί και αμετάκλητη.
Επομένως ουσιαστικά είναι δώρον - αδωρον η προσβολή της χθεσινής νέας απόφασης της Πειθαρχικης Επιτροπής της FIFA, η οποία τιμώρησε τον Άρη και την ΕΠΟ μόνο για τον λόγο της μη συμμόρφωσης τους στην προηγούμενη απόφαση τους.
Οπότε παπαλα τα ευφυολογηματα περί άλλης ΠΑΕ, περί άλλου ΑΦΜ, περί άλλου ελληνικού νόμου και περί άλλης απόφασης του Διαιτητικου Δικαστηρίου!