powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Χρέη ΠΑΕ, αθλητική διαδοχή: Όταν η ΠΕΕΟΔ ήταν στο επίπεδο της FIFA και του CAS (2)

Όχι, δεν ήταν όλη η ΠΕΕΟΔ στο επίπεδο της FIFA και του CAS τότε. Όπως φυσικά δεν είναι και σήμερα, αφού έχει κατεβάσει ρολά μέσα στην πανδημία και είναι δακτυλοδεικτούμενη παγκοσμίως (υπήρξε και σχετική ανακοίνωση της FIFPro αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί, ούτε φυσικά και του best ever, Lefterakis).
Στην απόφαση κατά της "ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ" που αποκάλυψε χθες η στήλη (http://dikisports.blogspot.com/2020/05/fifa-cas_50.html), με την οποία το καλοκαίρι του 2016 αναγνωρίστηκε αθλητική διαδοχή "μεταξύ παλαιού και νέου ΑΦΜ", υπήρξε μειοψηφία από τον Β.Ανδρόνικο, τον συνταξιούχο εφέτη που παραμένει στις επάλξεις οδεύοντας στα 80.
Τι ισχυρίστηκε τότε ο νομικός γίγαντας, ότι "δεν προέκυπτε"; Η εκκαθάριση του Άρη παρακαλώ, που τη γνώριζε όλη η Ελλάδα εκτός απ’ αυτόν.
Ιδού η μειοψηφία του:
"… Κατά τη γνώμη όμως του προέδρου της επιτροπής η συζήτηση έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη , δεδομένου ότι η επίδοση της  κλήσης προς τούτο έγινε προς νομικό πρόσωπο και συνεπώς υποχρεωτικώς για κάθε επιδίδοντα προς τον νόμιμο εκπρόσωπό του κατά το νόμο και το καταστατικό (αρθ.19 περ.β Δικ. Καν. ΕΠΟ ), ο οποίος όμως κατά το νόμο και το καταστατικό δεν είναι ο εκκαθαριστής, εφόσον δεν προέκυπτε ότι η το νομικό πρόσωπο που γινόταν η επίδοση τελούσε υπό εκκαθάριση, και με δεδομένο επίσης ότι ο διορισμός και τα ονόματα των εκκαθαριστών που θα αντικαθιστούσαν την μέχρι τότε νόμιμη εκπροσώπηση του νομικού προσώπου  έγιναν γνωστά προς τον προσφεύγοντα και την Επιτροπή μετά την άνω κλήση, κατά την ορισθείσα δικάσιμο της υπόθεσης .   Συζήτηση δε της υπόθεσης δεν έγινε για να εκφράσει η ΠΑΕ τυχόν αντίθεση στην κλήτευσή της, ενώ τούτο εκφράστηκε ουσιαστικά με τη μη παράσταση της κατά τη συζήτηση στο ακροατήριο και τη γνωστοποίηση με τον τρόπο αυτό από τους  εκκαθαριστές της και νόμιμους ήδη εκπροσώπους της του παράτυπου της κλήτευσης της. Σημειωτέον ότι η αναφορά του νομικού προσώπου στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως υπό εκκαθάριση, αφορά την κατά τα εκτεθέντα νόμιμη εκπροσώπηση του για τις προς αυτό επιδόσεις  και δεν σχετίζεται με την εγκυρότητα του δικογράφου που επιδόθηκε, ενώ το γεγονός ότι η επίδοση έγινε στη διεύθυνση του νομικού προσώπου δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως έγινε στους εκκαθαριστές που το αμφισβητούν…".
ΥΓ.: Βαγγέλη και λοιποί, που δεν έχετε φέρει ακόμα τακτικό δικαστή στην ΠΕΕΟΔ, να τον χαίρεστε (https://dikisports.blogspot.com/2020/04/blog-post_30.html).