powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Επιστροφή Τροπαιων (7)

Ακριβώς το άρθρο 61 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί πειθαρχικων μέτρων πιθανότατα θα αποδειχθεί η Λυδία Λίθος και της υπόθεσης στο CAS, και της υπόθεσης στην Δεοντολογίας παίζοντας καταλυτικό ρόλο:

Α. Γιατί στην μεν υπόθεση της Δεοντολογίας είναι αυτονόητη η εφαρμογή του, αφού από τις διατάξεις αυτού του άρθρου καθορίζεται η γκάμα του ποινολογιου που κατά την κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας μπορεί να επιλεχθούν και οι επικουρικες ποινές πέραν του υποβιβασμού, στην περίπτωση που οι εγκαλουμενοι κριθούν ένοχοι, 

Β. Γιατί στην δε υπόθεση του CAS, πρωτεύουσα θέση στην έρευνα της υπόθεσης αναμφισβητητα κατέχει το ίδιο άρθρο που ρητά προβλέπει οτι σε βάρος των φυσικών και νομικών προσώπων του ποδοσφαίρου επιβάλλονται μόνο αυτές οι ποινές και αποκλειστικά από τα δικαστικά όργανα του Καταστατικού της ΕΠΟ. 

Μάλιστα σύμφωνα με τις παραγράφους Γ, Δ και Ε ρητά προβλέπεται οτι αφενός μεν ποινές που επιβάλλονται από όργανα εκτός ποδοσφαίρου δεν αναγνωριζονται και δεν ισχύουν, αφετέρου δε απαγορεύεται στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ να τις επιβάλλουν!