Η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε αναθέσει αρχικά στη Βασιλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκου τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα 2015.
Λόγω του θανατηφόρου ιού Έμπολα, το Μαροκινό Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να αναβάλλουν τη διοργάνωση. Στη συνέχεια η διοργάνωση ανατέθηκε από την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην Ισημερινή Γουινέα και πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Παράλληλα όμως η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε επιβάλλει αθλητικές και οικονομικές κυρώσεις στη Βασιλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκου και η τελευταία προσέφυγε στο CAS.
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι δεν συνέτρεχε περίπτωση ανωτέρας βίας, αφού μια άλλη Ομοσπονδία, σε μια άλλη Αφρικανική χώρα, μπόρεσε τελικά να διοργανώσει "μια χαρά" το Κόπα Άφρικα [CAS-TAS 2015/A/3920
Fédération Royale Marocaine de Football (FRMF) c. Confédération Africaine de Football (CAF)].
Έκρινε δηλαδή ότι ήταν δυνατή η εξεύρεση μιας λύσης.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα, στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού:
Το πρωτάθλημα της SL1 ολοκληρώθηκε κανονικά ενώ αυτό της SL2, όχι.
Επομένως τα περί "ανωτέρας βίας" ως προς την μη επανέναρξη και τη μη ολοκλήρωση (και όχι για τη διακοπή, βεβαιως) του πρωταθλήματος της SL2 είναι για τους 40 βουλευτές της ΝΔ και άλλους, που θέλουν μια παράτυπη αναδιάρθωση για την εξυπηρέτηση της εκλογικής και άλλης πελατείας.