powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Κ.ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Είμαι οπαδός της Θάτσερ, θαυμάζω τη Λατινοπούλου»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε στη "Δίκη στο Open" για πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Αρχικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προκλήσεις της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των Σκοπίων:

«Πληγωνόμαστε όλοι οι Έλληνες με αυτή την κατάντια. Εχω καταθέσει δύο ερωτήσεις ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά υπάρχει ασέβεια των θεσμών έναντι των βουλευτών. Χρόνια τώρα η ΠΓΔΜ παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κυβερνήτες την προσεγγίζουν με λαγνεία την Συμφωνία των Πρεσπών, θα έπρεπε να δουν αν εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Αυτό που συμβαίνει με την λεγόμενη θα ήταν ένα εξαιρετικό πάτημα για την Ελλάδα. Οι Βούλγαροι είναι χαζοί που αντιδρούν; Τους τα δώσαμε όλα και μας πατάνε. Δεν τολμούν να αναδείξουν τις κατά συρροή παραβιάσεις. Ποινικοποιούν την φιλοπατρία μας οι ελίτ που μας κυβερνούν».

Για το ζήτημα του πόθεν έσχες των διαιτητών και του μαύρου χρήματος:

«Υπάρχουν ποινικές ευθύνες όσων ελέγχων το πόθεν έσχες. Πρέπει να πάει μέσα κι αυτός που υποτίθεται ήλεγξε το πόθεν έσχες. Όχι μόνο το λαμόγιο. Σπιλώνονται και άνθρωποι που δεν ευθυνόμαστε. Ξέρετε πόσοι μου είπαν: Πώς ξέρουμε ότι δεν είσαι Τράγκας; Είναι παραδοσιακή η σύνδεση πολιτικής και ποδοσφαίρου. Ολόκληρα κινήματα και πόλεμοι έχουν περάσει μέσα από το ποδόσφαιρο. Για το μαύρο χρήμα δεν το γνωρίζω αυτό. Θα μου έκανε εντύπωση αν το ποδόσφαιρο έμεινε έξω από αυτό».

Για την εύνοια των ΠΑΕ μέσω νόμων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη βία στα γήπεδα:

«Δεν με ενδιαφέρει να εξυπηρετούνται τα λαμόγια, με ενδιαφέρει η νομιμότητα και η ισονομία. Να μη χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι. Πρέπει να υπάρχουν δομές που θα εγγυώνται ότι αυτός που χρωστάει θα πληρώσει. Ελεγα τα ίδια και στη ΝΔ, γι΄αυτό και διαγράφηκα, σε όλα τα επίπεδα τα έλεγα. Είμαι οπαδός της Θάτσερ, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αν τα φαινόμενα βίας συνεχιστούν, ας κατεβάσουμε ρολά. Να επιβληθούν βαριές επιπτώσεις. Για τους παραβάτες, φυλακή. Ο συμπολίτης μου και ο συνέλληνάς μου θα με ψηφίζει όταν του λέω την αλήθεια. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτό πιστεύω».

Για τη Δικαιοσύνη, αλλά και την άνοδο των τιμών:

«Μιλάμε για σύστημα που είναι λανθασμένα στημένο και έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη. Για να καθαρίσει κάποιος το όνομά του μπορεί και να χρειάζεται 15 χρόνια. Αυτό δεν το έχει διορθώσει η κυβέρνηση. Είναι τόσο χάλια στημένο αυτό το σύστημα που κάποιοι σκέφτονται ότι όλο αυτό μπορεί να γίνεται τεχνηέντως. Βλέπει ο κόσμος το μαύρο χρήμα και παράλληλα τις τιμές στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ και οργίζεται. Η οργή του κόσμου θα γίνει κάποια στιγμή αναπόφευκτη. Απορώ πώς δεν το βλέπει η κυβέρνηση αυτή».

Για τη Λατινοπούλου:

«Η πολιτική ορθότητα δολοφονεί την κοινή λογική. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν αναφέρθηκε προσωπικά στην παρουσιάστρια, αλλά στο δημοσίευμα που την παρουσίαζε ως πρότυπο. Θέλω να πω λοιπόν ότι θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τα πράγματα ευθέως η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Είναι μια αρετή που πρέπει να επιβραβεύεται στο δημόσιο διάλογο. Βγήκε ένα κορίτσι να πει όσα πίστευε και επί 4 μέρες τη σταυρώνει ένα σύστημα»