powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Φ.ΝΤΟΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ: "Δεν την άγγιξα - Μήπως την καθοδήγησαν να τα πει σε προεκλογική περίοδο;"

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» μίλησε ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή στην ανακρίτρια: 

Αρχικά: «Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση.

Εγώ με τον Μίχο έχω να μιλήσω από το 2019 όταν δε μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψαν και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Γιατί το κορίτσι είπε ότι ο Μίχος του είπε να πάει στον Ντόβα: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, «τι κάνετε κ Φίλιππα», το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Αν της έδωσε χρήματα: «Βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και τη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω».

Για το ότι η 12χρονη λέει στην κατάθεσή της ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή: «Αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κ Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

Αν θα συναντήσει τη 12χρονη κατ’ αντιπαράσταση: «Το ζήτησα από σήμερα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στο λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα».

Γιατί να καταθέσει κάτι τέτοιο η 12χρονη: «Από ότι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δε θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός. Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί».  

Αν θα ήταν και φέτος υποψήφιος με τον Πατούλη: «Όχι βέβαια, γιατί δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου, έχω φύγει από την παράταξη. Δεν συγκρούομαι και δεν θα κατηγορήσω κανέναν».

Αν είδε το κορίτσι και την οικογένεια μετά το ξέσπασμα της ιστορίας: «Από τον Αύγουστο και μετά δεν το είδα το κοριτσάκι. Όταν ξέσπασε αυτό δεν έβλεπα κανέναν. Εξαφανίστηκαν όλοι μετά, δεν βλέπαμε κανέναν».

Για τις περίεργες συμπεριφορές που έλεγαν οι γείτονες: «Η κατεύθυνση του Μίχου ήταν τελείως διαφορετική και γινόταν ώρες που εγώ δεν είχα πολυτέλειά χρόνου για να πω ότι έβλεπα τα πάντα. Όλη μέρα ήμουν στο τρέξιμο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν εκεί. Πέρναγε το παιδί με το ποδήλατο, έλεγε ένα γεια. Ήρθε τουλάχιστον 5-6 φορές και μάλιστα του είπα ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό να σε βοηθάω και να ζητάς από 1-2 ευρώ από όσους ήταν εκεί και να μην ξανάρθεις και θύμωνε κιόλας. Αλλά όταν το βλέπεις στο πρόσωπο και καταλαβαίνεις ότι αυτό το χρειάζεται, φαινότανε. Ένα παιδάκι μέσα από οκταμελή οικογένεια με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα».

Για τη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Ηλία Μίχο: «Είναι ηλίθιος και αχάριστος. Όταν δήλωσα την υποψηφιότητα μου είπε είσαι το πρώτο όνομα. Μπορείς να βοηθήσεις ένα δικό μου παιδί εδώ στον Κολωνό. Το συζητάς του είπα, εγώ πάντα δοτικός και να βοηθήσω. Όπου πάω θα τον παίρνω, πάω σε ένα σχολείο, πάω σε μία συνάντηση με 10 ανθρώπους, τον παίρνω τον κύριο. Ηταν άνθρωπος του Μίχου. Μετά από 10 μέρες έκαναν συγκεντρώσεις και δε με κάλεσαν και τους έκοψα την καλημέρα. Ούτε καν τους ξαναείδα. Δεν ανταλλάξαμε μηνύματα. Είχαμε μια καλημέρα, να πάω από το μαγαζί του να πάρω κάτι».

Για την κατάσταση της οικογένειας: «Δυστυχισμένους δεν μπορώ να τους πω γιατί η μητέρα ήταν αξιοπρεπής αλλά ήταν εμφανές το οικονομικό πρόβλημα. Μια γυναίκα με 8 παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να δουλεύει, ίσως να είχε και βοήθειες από τη γιαγιά μία υπέροχη κυρία, από τις αδερφές της, ο άντρας της πότε ήταν στα καράβια πότε εδώ και πότε εκεί. Εμένα μου αρκούσε μια καλημέρα και όλοι ξέρανε ο Φίλιππος το παιδί ο καλός άνθρωπος».

Αν θα υποψιάζονταν με τις επισκέψεις της 12χρονης: «Επειδή με ήξεραν και για το ήθος μου και γιατί βοηθούσα κι άλλον κόσμο να πάρουν ένα γάλα, ένα ψωμί, το κοριτσάκι το συμβούλευα, του έλεγα το ξέρει η γιαγιά ότι σου δίνω 2-3 και 5 ευρώ; Μου είπε το ξέρει, μην ανησυχείτε. Εγώ το λυπόμουν και το έκανα. Μίλησα σήμερα με τη γιαγιά και της είπα ότι το θεωρούσα ασήμαντο να της πω ότι της έδινα 2-3 ευρώ. Είχαμε σύμπλευση σε όλα και μου λέει ότι θα ρωτήσω το κοριτσάκι γιατί δεν μπορεί να με καταστρέψει για κάτι που δεν φταίω. Το φωνάζω και το διατυμπανίζω».

Αν θα παραιτηθεί από την διαιτησία και την πολιτική: «Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δυο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 2-3 λεπτά και έφευγε. Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους λέει είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει».

Τι λόγο είχε η 12χρονη να τον κατηγορήσει: «Αυτό είναι που με προβληματίζει και να λέει ότι το έστελνε ο Μίχος που εγώ δεν μιλάω με τον Μίχο, να μη θυμάται το όνομα μου όταν πέρναγε και μου έλεγε καλημέρα κ. Φίλιππε τι κάνετε. Έχω πέσει από τα σύννεφα».

Τι είδους επαφή είχε με τη 12χρονη: «Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν».