powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Γ.ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ στη DAILY MAIL για το ΚΥΚΛΩΜΑ: "Ίσως οπισθοδρομούμε ξανά - Η ΕΠΟ έπρεπε να αντιδράσει πιο γρήγορα"

«Από μικρός πάντα πίστευα ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανήκουν σε επιχειρηματίες, ανήκουν στους φιλάθλους. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για σκάνδαλα και στημένους αγώνες, αλλά λίγες καταδίκες.

Νομίζω ότι τα πράγματα άλλαξαν και όλοι προσπάθησαν να βελτιώσουν τη διακυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια, αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις και ίσως οπισθοδρομούμε ξανά. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο και πιστεύω ότι η ΕΠΟ έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα βήματα και να αντιδράσει πιο γρήγορα.

Είχαμε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα όπου υπήρχε μια επιτροπή επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων και της ομοσπονδίας, κάναμε την τοποθέτησή μας και έγινε αποδεκτή. Ελπίζουμε ότι θα τώρα θα γίνει η απαραίτητη έρευνα. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει καλύτερη στο να διατηρεί υψηλότερα πρότυπα.

Είχαμε ένα θέμα όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών. Η UEFA χρειάστηκε να παρέμβει μία ή δύο φορές, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή του προβλήματος.

Εκτός και αν σε αστυνομεύουν, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στον πειρασμό να μην ακολουθήσει τους κανόνες. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Έχουμε γράψει επιστολές στην UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους επισκεφθήκαμε, ζητώντας τους να ενισχύσουν τα πρότυπα δεοντολογίας και την εποπτεία για το τι συμβαίνει και ελπίζω ότι αυτό θα έχει κάποιο αντίκτυπο».

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη Daily Mail https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-12331525/Panathinaikos-Giannis-Alafouzos-Greek-football-Champions-League-Dnipro.html