powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Θ.ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Το κράτος πέταξε στους αστυνομικούς ένα... τυράκι 30 ευρώ»

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, για τα κενά στην Αστυνομία, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Το κράτος ήρθε να μας επιφορτίσει με το σωματικό έλεγχο και τον έλεγχο των εισιτηρίων και να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε εμάς και όχι στους παράγοντες που είναι το προϊόν τους. Μας πέταξε και ένα... τυράκι 30 ευρώ για τους αγώνες της Super League και τους ευρωπαϊκούς. Κάποια παιχνίδια χαρακτηρίζονται αόριστα υψηλής επικινδυνότητας και σε αγώνες που δεν χαρακτηρίζονται έτσι έχουμε δει να γίνονται επεισόδια» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε όλα τα άλλα κράτη ο ρόλος της αστυνομίας είναι επικουρικός και, απλώς, παρεμβαίνει. Εμάς μας δίνει το κράτος αυτό το εξτρά ποσό από τον προϋπολογισμό, δεν το δίνει από τις ομάδες. Κάποιες εταιρείες έκαναν και παρατηρήσεις για τους ελέγχους. Δεν είναι θέμα αδυναμίας της Αστυνομίας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως διατασσόμαστε, αλλά ρωτάμε αν είναι ορθό κάθε Σαββατοκύριακο να στήνονται ολόκληρες επιχειρήσεις για να γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων.

Για τον έλεγχο έξω από τις θύρες των οργανωμένων απασχολούνται, πλέον, οι διπλάσιοι αστυνομικοί, γιατί είναι και η ασφάλεια των συναδέλφων μας. Μας είχαν τάξει πολλά για τον εξοπλισμό μας, για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μας έχουν τάξει κάμερες σε αστυνομικούς, τα κιτ πρώτων βοηθειών, αλλά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα»