powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Το «μήνυμα» Γκαγκάτση στις ΠΑΕ

Εκτενής συζήτηση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για το θέμα της «αθλητικής διαδοχής», με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου που την αναγνώρισαν (την «αθλητική διαδοχή») και δικαίωσαν τους ποδοσφαιριστές επιδικάζοντας ποσά σε βάρος των ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα monobala, ο Μ.Γκαγκάτσης, μιλώντας στους εκπροσώπους των «big-4» και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League ήταν ξεκάθαρος:

«Οι αποφάσεις είναι εκτελεστές. Οι ομάδες που δεν θα τις εκτελέσουν θα έχουν πρόβλημα στην επόμενη διαδικασία αδειοδότησης. Οι αποφάσεις μπορούν να προσβληθούν είτε στο CAS, είτε στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, επειδή πρόκειται για οικονομική διαφορά».

Η μόνη που πήρε θέση διαφωνώντας επί της ουσίας με την «αθλητική διαδοχή» ήταν η ΑΕΚ, επειδή έχει περιπτώσεις πρώην ποδοσφαιριστών που διεκδικούν χρήματα.

Πάντως και στο νέο κανονισμό αδειοδότησης, η διάταξη, στην οποία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, βασίστηκε το δικαστήριο για να δικαιώσει τους ποδοσφαιριστές, παρέμεινε ως έχει…