powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ο Ματεράτσι τώρα δικαιώνεται!

Περασμένα, αλλά διόλου ξεχασμένα. Δημόσια συγνώμη υποχρεώθηκε να ζητήσει γονυπετής η βρετανική «Daily Mail» από τον Μάρκο Ματεράτσι, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, για όσα έγραψε μετά τον πολυθρύλητο τελικό του Μουντιάλ του 2006. «Ο Ιταλός αποκάλεσε τον Ζιντάν γιο πόρνης τρομοκράτισσας» διάβασαν οι αναγνώστες της «Mail», μαζί και οι δικηγόροι του Ματεράτσι.
Η εφημερίδα δημοσίευσε πρόσφατα και ειδικό κείμενο, με το οποίο ζήτησε συγχώρεση από τον αμυντικό της Ιντερ, όπως έκαναν και οι «Sun», «Daily Star» πριν από αυτήν.
Αρχικά πίστεψε ότι ο Ματεράτσι θα έκανε πίσω, αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει μόλις είδε τους δικηγόρους του σκληροτράχηλου Ιταλού να καταφθάνουν στο Λονδίνο για τη δίκη...
ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Περί αυτοδιοικήτου

«H αυτονομία του αθλητικού κινήματος πρέπει να ταυτίζεται με τους κανόνες, που υπάρχουν και ισχύουν στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά την ομιλία του στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας.

Ο κ.Ιωαννίδης έθεσε προς τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA, που ήταν παρόντες, ερωτήματα για το αν είναι αρμοδιότητα των ομοσπονδιών ή της Πολιτείας θέματα όπως: η έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή, ο έλεγχος καταλληλότητας των γηπέδων για την ασφάλεια των φιλάθλων και η δυνατότητα αδειοδότησης των ίδιων των ομοσπονδιών για τη διεξαγωγή στοιχημάτων ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε το παράδοξο, οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων που έχουν πάρει ειδικότητα να μην μπορούν να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συναντηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συζητήσουν σχετικά με το πού μπορεί να φτάνουν, τελικά, τα όρια της αυτονομίας και των αρμοδιοτήτων των ομοσπονδιών.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Η ''παραίτηση'' Γκαγκάτση στη ''Δίκη''

Με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ,την εν γένει κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, θα ασχοληθεί την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ".
Ακόμη θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με τον χώρο όπου θα διεξάγεται η απονομή των βραβείων του ΠΣΑΠ για την αγωνιστική περίοδο 2007-'08.
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ θα είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Έξαρχος,
ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Τάσος Ερμείδης,
η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και καθηγήτρια εργοφυσιολογίας, Ελένη Αυλωνίτου,
ο δημοσιογράφος Γιώργος Αρκουλής και
ο πρώην διαιτητής Γιώργος Σπανέας.
Επίσης θα παρέμβουν ο προπονητής ποδοσφαίρου Νίκος Αλέφαντος,
ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας,
ο πρώην Αθλητικός Δικαστής Νίκος Μίνης,
ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης και
ο διαιτητής Παναγιώτης Σπίγγος.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Προφητικός διάλογος

Στις 10 Ιουνίου 2004 κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του Βασίλη Γκαγκάτση και του Βίκτορα Μητρόπουλου που αποδείχθηκε προφητικός. Τον παραθέτουμε όπως γράφτηκε τότε στις εφημερίδες (υπάρχει και ηχογραφημένος αν δεν περιέχεται στα πρακτικά): Μητρόπουλος: «Θα κάτσεις στο σκαμνί». Γκαγκάτσης: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Μητρόπουλος: «Είσαι συκοφάντης και ψεύτης». Γκαγκάτσης: «Δεν θα σου δώσω λογαριασμό. Το ποιος θα κάτσει στο σκαμνί θα το δούμε σε έξι μήνες από τώρα και μιλάω προσωπικά για σένα». Μητρόπουλος: «Μη νομίζεις ότι θα σε σώσει το αφεντικό σου...». Τελικά, με ενέργειες του κ. Μητρόπουλου, ο Β. Γκαγκάτσης κάθισε στο... σκαμνί αφήνοντας, όπως όλα δείχνουν, την καρέκλα πολυτελείας στο προεδρικό γραφείο της ΕΠΟ...
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Αδικία

Ενας σύλλογος 5ης κατηγορίας της Ομπερλίγκα, ονόματι Λιτ, κέρδισε τον «επίζηλο» τίτλο της ομάδας με τα χειρότερα αποδυτήρια στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Εισέπραξε, μάλιστα, 20.000 ευρώ από το χορηγό της έρευνας (μια εταιρεία καθαριστικών), για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του. Αν κρίνουμε από τα ενσταντανέ που είδαμε, τα περισσότερα ελληνικά γήπεδα, όχι πέμπτης αλλά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, θα κέρδιζαν το εικοσάρικο διά περιπάτου.

*Δυστυχώς, όμως, δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ήταν μόδα και πέρασε...

Ηταν απογοητευτική η εικόνα που παρουσίαζαν οι κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με την Ιταλία. Ούτε το όνομα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας δεν συγκίνησε τους Ελληνες φιλάθλους και προτίμησαν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικώς τον αγώνα. Την ίδια ώρα, δεν έπεφτε... καρφίτσα στο φιλικό παιχνίδι της Γερμανίας με την Αγγλία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Φαίνεται πως η εθνική Ελλάδος έγινε μόδα μετά τον άθλο του 2004. Και αφού πέρασε η μπογιά της, τώρα αποδεικνύεται στην πράξη πως ουδέποτε απέκτησε δικούς της, πραγματικούς φιλάθλους.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Αντιπερισπασμός Γκαγκάτση

Εγγραφο της FIFA, με την υπογραφή του Γιόζεφ Μπλάτερ, που έχει φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ αρκετές ημέρες πριν, παρουσίασε ο Β. Γκαγκάτσης στη διάρκεια του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Μιλώντας σχετικά με το περιεχόμενό του, υποστήριξε ότι «η ΕΠΟ έχει τα πνευματικά δικαιώματα του στοιχήματος» και στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «στην Ευρώπη 27 ομοσπονδίες χρηματοδοτούνται από το στοίχημα». Χαρακτήρισε το έγγραφο «σημαντικό», προέτρεψε τους παριστάμενους να το μελετήσουν και έκλεισε την αναφορά του, λέγοντας ότι «θα μας απασχολήσει στο μέλλον».

Το «μέλλον» στο συγκεκριμένο θέμα είναι το δικαστήριο της 9ης Φεβρουαρίου, έπειτα από την προσφυγή του δικηγόρου Γ. Παναγόπουλου, του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και του ΟΠΑΠ (έκανε τριτανακοπή), που ζητούν να απορριφθεί η διάταξη του καταστατικού της ομοσπονδίας, η οποία της δίνει το δικαίωμα να ιδρύσει εταιρεία στοιχημάτων. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΠΟ θα χρησιμοποιήσει το παραπάνω έγγραφο, ενώ ήδη έχει ειδοποιήσει τις ενώσεις-μέλη της που ψήφισαν το καταστατικό να δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο. Αναφορά, εκτός πρακτικών, έγινε και για το επικείμενο δικαστήριο του Β. Γκαγκάτση και των μελών της εκτελεστικής γραμματείας του 2003, την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε το ζήτημα του κατά πόσο υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ενημερωθεί –προφανώς για να παρέμβει– η FIFA.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

''Δίκη'' για το Στοίχημα

Με το στοίχημα εντός και εκτός Ελλάδας, το ντέρμπι της Α1 Μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, την ποδοσφαιρική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου και τις εξελίξεις στην συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω, θα ασχοληθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY "Η ΔΙΚΗ" .

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
θα είναι ο δημοσιογράφος με ειδίκευση στο θέμα του στοιχήματος ο οποίος τα τελευταία 7 χρόνια παρουσιάζει στο BLUE SKY την εκπομπή "ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ" Φώντας Τσούνης,
ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας,
ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς,
ο πρώην διαιτητής Γιώργος Φασόλης και
ο δικηγόρος Γιάννης Νικολάου.
Επίσης θα παρέμβουν ο Αντινομάρχης Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΠΠ, Γιώργος Φουντάς,
ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Στράτος Γιδόπουλος,
ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας και
ο εκδότης της πρώτης στοιχηματικής εφημερίδας στην Ελλάδα, Αντώνης Λουδάρος.

Παραφωνία

Μικροαναστάτωση προκλήθηκε στους Θρακομακεδόνες, όταν ένας οπαδός της ΑΕΚ στην προπόνηση φώναξε: "Αντε Ντούσαν, προδότη". Τότε παρενέβη ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος τον αγκάλιασε και τον απομάκρυνε, ηρεμώντας τα πνεύματα...

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Το ντέρμπι στο εδώλιο

Τώρα μπορείτε να παρακολουθείτε live και στο Διαδίκτυο την τηλεοπτική ΄΄ΔΙΚΗ΄΄. Αρκεί να πληκτρολογήσετε www.blueskytv.gr. Κάθε Δευτέρα,στις 22.15, η μακροβιότερη εκπομπή διαλόγου της ελληνικής τηλεόρασης,συντροφεύει τους φιλάθλους εδώ και 19 χρόνια.Θέμα της αυτή την εβδομάδα το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ,οι εξελίξεις στην ΑΕΚ,τα επεισόδια του αγώνα Λάρισας-Παναθηναϊκού και μια απίστευτη δικαστική απόφαση αποζημίωσης ενός ποδοσφαιριστή που τον τραυμάτισε αντίπαλός του στο γήπεδο!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Κάκός με τόνο...

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον διαιτητή του ντέρμπι του Καραϊσκάκη, Τάσο Κάκο, που υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη και έχασε αρκετές φορές τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μελανό σημείο η ενέργεια του Γκαρσία που τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα.
Την αντιαθλητική ενέργεια του Πάμπλο Γκαρσία που χτύπησε με μπουνιά στο στομάχι εκτός φάσης τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ξεχνώντας προφανώς πως είναι συνάδελφός του.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

...Γέρνει το Καραϊσκάκη!

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο άφησε αιχμές για τον Ολυμπιακό μετά το τέλος της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο γήπεδο... γέρνει, αφήνοντας υπόνοιες και για τον διαιτητή Κάκκο: " Το γήπεδο... γέρνει. Τώρα κατάλαβα γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Πήγαινα να μιλήσω στον διαιτητή, αλλά δεν άκουγε τίποτα"

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Προπονητής απολύθηκε με SMS!

Ο Φρέντι Νταβίντ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των ουραγών του πρωταθλήματος Ισραήλ (1-2-6) με τον πλέον άκομψο τρόπο. Με ένα γραπτό μήνυμα που δεν ξεπερνούσε τους 140 χαρακτήρες.

"Είναι δύσκολο να διαφωνήσω σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της ομάδας, καθώς δεν είναι σπουδαία. Κανείς πάντως δεν θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από μένα.

Ο πρόεδρος, Μαζέν Γκανάιμ μου ζήτησε να φέρω την Σαχίν στη 10η θέση. Γνώρισε ότι μετά την 4η θέση που κατακτήσαμε την περασμένη σεζόν ήταν αδύνατο με αυτές τις συνθήκες, το μπάτζετ, την διοίκηση να στοχεύουμε σε κάτι περισσότερο από την παραμονή" τόνισε ο 43χρονος προπονητής.

Ο τελευταίος θεωρείται ο αναμορφωτής του συλλόγου, αφού τον οδήγησε από την ανυποληψία στην 4η θέση.

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Σαμαράς «καρφώνει» ιατρούς εθνικής


Ο Γιώργος Σαμαράς, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πριν τον τραυματισμό του στο γόνατο, τον οποίο "κληρονόμησε" στο παιχνίδι της εθνικής Ελλάδος με την Ελβετία. Μάλιστα δεν δίστασε να ρίξει τις ευθύνες στο ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για το γεγονός αυτό.

Ο έλληνας διεθνής, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οι γιατροί της εθνικής μου είπαν οτι οι πόνοι που ένιωθα στο γόνατο πριν το παιχνίδι με την Ελβετία, δεν είναι τίποτα σοβαρό και οτι είμαι απλά κουρασμένος. Ετσι, αποφάσισα να σφίξω τα δόντια και να παίξω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνω το γόνατο μου και να πάθω σοβαρή ζημιά που με άφησε έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης".

Η απουσία του από τους αγώνες της Σέλτικ, σχεδόν δεν φάνηκε, καθώς είχε προνοήσει και είχε αφήσει άξιο αντικαταστάτη τον Σίλιαν Σέρινταν. Ο 19άχρονος επιθετικός κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του Σαμαρά, λόγω των ιδιαίτερων μαθημάτων που του παρέδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο έλληνας επιθετικός.

"Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, γιατί είναι ένα πολύ καλό παιδί που δουλεύει σκληρά για να βελτιωθεί κάθε μέρα. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο παίκτη. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, τον είχα μαζί μου στις ασκήσεις και προσπαθούσα να του μάθω να παίρνει σωστές θέσεις μέσα στην περιοχή και διάφορα άλλα σημαντικά πράγματα για τη θέση που παίζει", τόνισε.

ΠΗΓΗ: Sport.gr

Σ.Φυντανίδης για πρόεδρος στην ΑΕΚ!

Τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη σκέφτονται οι μέτοχοι της ΑΕΚ για την κάλυψη του κενού στην προεδρία της ομάδας, που άφησε ο Ντέμης Νικολαϊδης.Ενδιαφέρον πείραμα που ήδη δοκιμάζεται σε χαμηλούς τόνους στον Ηρακλή του Αντώνη Ρέμου (αντιπρόεδρος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος).Το επόμενο βήμα προφανώς θα είναι να αναλάβει πρόεδρος σε ΠΑΕ αθλητικός συντάκτης...
ΠΗΓΗ: Sport.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Σε MEGA-ΕΡΤ το Τσάμπιονς Λιγκ

Σε μια λύση που βρίσκει κάθε ενδιαφερόμενο να παίρνει το μερίδιό του καταλήγει η διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για την επόμενη τριετία (2009-2012).

Αν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΤΕΑΜ, αυτό θα γίνει αύριο, όμως οι πληροφορίες λένε πως οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.

Μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται πως είναι η ΕΡΤ μαζί με το MEGA που θα μοιραστούν τις δύο μέρες της κάθε αγωνιστικής, με το Mega να παίρνει την πρώτη επιλογή στους αγώνες της Τρίτης και την ΕΡΤ σε αυτούς της Τετάρτης.

Για τη συνδρομητική τηλεόραση, οι πληροφορίες λένε πως θα περιοριστεί στα υπόλοιπα 14 παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής. Η έκπληξη είναι ότι πλειοδότησε η On Telecoms αντί της Nova που είχε μέχρι τώρα τα δικαιώματα.

Όσο για το ΟΥΕΦΑ, δείχνει βέβαιο πως το "πακέτο" (δύο ματς την Πέμπτη στις 20.00 και στις 22.00) θα καταλήξει στον ΑΝΤ1. Τα δικαιώματα του κυπέλου ΟΥΈΦΑ μέχρι και αυτή τη χρονιά τα είχε το Mega.

ΠΗΓΗ: Contra.gr


Χεν Τεν Κάτε,ο άρχων του...καψονιού!

Αφιέρωμα στα 10 πιο αλλόκοτα καψόνια που έχουν επιβάλει Ευρωπαίοι προπονητές στους παίκτες τους φιλοξενεί ολλανδική εφημερίδα.

Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος έχει συμμετοχή σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού το 2006 μετά την ήττα του Άγιαξ από τη Φίτεσε με 4-2 ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές του "Αίαντα" να προπονηθούν ανήμερα Χριστουγέννων! Παράλληλα τους επέβαλε χρηματικό πρόστιμο το οποίο διατέθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς (Νο 8).

Ο αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας, Ολλανδός προπονητής μετά από μία αγχωτική πρόκριση στο Κύπελλο Ολλανδίας επί της παγκοσμίως άγνωστης, φαν Κοζάκεν Μπόις βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να εξευμενίσει τους οπαδούς της ομάδας από το Άμστερνταμ.

Απαίτησε από τους ποδοσφαιριστές να πληρώσουν το αντίτιμο των εισιτηρίων για το ματς του επόμενου γύρου (Νο10).

ΠΗΓΗ:Sport24.gr

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Στην Ιταλία υπάρχουν δικαστές



Ορατό τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, από την ιταλική δικαιοσύνη, αντικρίζει ο Λουτσιάνο Μότζι, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη, με την κατηγορία της σύστασης πρακτορείου μάνατζμεντ ποδοσφαιριστών, με σκοπό τον έλεγχο της μεταγραφικής αγοράς. Αντίστοιχος κίνδυνος παραμονεύει, τόσο για τον γιο του, Αλεσάντρο, όσο και για τον γιο του Μαρτσέλο Λίπι, Νταβίντε.

Την απόφαση για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ακόμη ο τρία άτομα, πρόκειται να την ανακοινώσει ο δικαστής, τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον ανακριτή, Λούκα Παλάμαρα, ο Αλεσάντρο Μότζι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης πέντε χρόνων και ο Νταβίντε Λίπι για 16 μήνες.

Ο 71χρονος Μότζι, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί με αποκλεισμό πέντε χρόνων από όλες τις δραστηριότητες του ποδοσφαίρου, για το σκάνδαλο «Calciopolis», έχει παραπεμφθεί σε ακόμη μία δίκη για την ίδια υπόθεση, με διαφορετικές κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: Sport fm

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Η ΄΄ΔΙΚΗ΄΄ στο Διαδίκτυο

Τώρα μπορείτε να παρακολουθείτε live και στο Διαδίκτυο την τηλεοπτική ΄΄ΔΙΚΗ΄΄. Αρκεί να πληκτρολογήσετε www.blueskytv.gr. Κάθε Δευτέρα,στις 22.15, η μακροβιότερη εκπομπή διαλόγου της ελληνικής τηλεόρασης,συντροφεύει τους φιλάθλους εδώ και 19 χρόνια.

Με τον παρά του και την κυρά του (άλλου)...

Λέγεται Αλεν Στάνφορντ, είναι άγγλος μεγιστάνας εγκατεστημένος (για φορολογικούς λόγους) στην Αντίγκουα και έβαλε από την τσέπη του 20 εκατομμύρια δολάρια για να φέρει στο νησάκι της Καραϊβικής την Εθνική Αγγλίας του κρίκετ, για ένα φιλικό παιχνίδι. Οι κάμερες του SkySports τον συνέλαβαν στις κερκίδες να παίζει στα γόνατά του την έγκυο σύζυγο ενός παίκτη και να κρατάει αγκαλιά άλλες δύο, επίσης παντρεμένες με στελέχη της ομάδας!

Ζήτησε χίλιες συγνώμες, αλλά το χαμόγελό του δεν έσβησε ποτέ. Πανευτυχής, με τον παρά του και με την κυρά του (άλλου).
ΠΗΓΗ:Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Οι Κουτόφραγκοι και ο φραγκάτος κ.Πανόπουλος

Αν τυχόν βρεθείτε το Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο, εκτός από τη Σκάλα και από την πίστα της Μόντσα μπορείτε να επισκεφθείτε και το «Σαν Σίρο» για το ματς Ιντερ-Ουντινέζε. Θα σας κοστίσει 21 ευρώ. Αν είστε στη Φλωρεντία και θέλετε να δείτε Φιορεντίνα-Αταλάντα, θα πληρώσετε επίσης 21 ευρώ. Κι αν το ταξιδάκι σας είναι στη Ρώμη και πάτε στο «Ολίμπικο» για το ματς Λάτσιο-Σιένα, θα σας στοιχίσει 15 ευρώ. Αν ο προορισμός σας είναι το Λονδίνο, στο «Emirates» παίζουν Αρσεναλ-Μάντσεστερ. Δύσκολα να βρείτε εισιτήριο, αλλά αν σταθείτε τυχεροί, θα σας κοστίσει 26 ευρώ. Αν είστε στη Γερμανία, στην περιοχή του Ρουρ, μπορείτε να επισκεφθείτε την καταπληκτική «Veltins Arena» (με τη συρόμενη οροφή) και να δείτε το ντέρμπι Σάλκε-Μπάγερν. Τιμή εισιτηρίου; Στα 19 ευρώ. Οσοι είστε στα νότια της Γαλλίας και σας βγάλει ο δρόμος στο πριγκιπάτο, με 17 ευρώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το παιχνίδι Μονακό-Λιόν. Στη Μαδρίτη, εκτός από την επίσκεψη στο Πράντο, θα κάνετε και μια βόλτα στο «Μπερναμπέου». Με 20 ευρώ μπορείτε να δείτε Ρεάλ-Μάλαγα. Αν είστε στη Βαρκελώνη, πέρα απ' όλα τα άλλα υπάρχει και το «Νου Καμπ». Θα σας κοστίσει 14 ευρώ για να δείτε Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ.

Οσοι κινηθείτε προς τη Θράκη και κάνετε μια στάση στην πανέμορφη Ξάνθη, μπορείτε να επισκεφθείτε και το γήπεδο των Πηγαδίων. Αγώνας Ξάνθη-ΑΕΚ. Θα σας κοστίσει 40 ευρώ. Γιατί έτσι γουστάρει ο Πανόπουλος. Αλλωστε ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας...
ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

Το τρις εξαμαρτείν...

Ο Παναθηναϊκός έστειλε την Πέμπτη επιστολή στην ΚΕΔ, ζητώντας την αντικαστάση του βοηθού Ακρίβου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η Επιτροπή με ανακοίνωση της την Παρασκευή ζήτησε συγγνώμη για την επιλογή του βοηθού, κάνοντας λόγο για λάθος εκ παραδρομής. Ο Ακρίβος αντικαταστάθηκε από τον Ιωσηφόγλου.

Oπως αναφέρει ο κανονισμός, απαγορεύεται ο ορισμός του ίδιου βοηθού σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια της ίδια ομάδας. Ο Ακρίβος, είχε οριστεί και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η ΚΕΔ κάνει λόγο για λάθος εκ παραδρομής, ωστόσο το περιστατικό είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει! Συγκεκριμένα, ο βοηθός Δάλας είχε οριστεί στο ματς του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκού τη δεύτερη αγωνιστική και στο ματς της ομάδας της Κομοτηνής με τον ΠΑΟΚ, την τρίτη. Η δεύτερη φορά έχει να κάνει με αγώνες της Λάρισας, όπου ο Δάλας ορίστηκε την τρίτη αγωνιστική με την Ξάνθη στο Αλκαζάρ και την τέταρτη με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.
ΠΗΓΗ:Sport.gr

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Τα άλλα φάρμακα των Ολυμπιακών Αγώνων

Αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, αντιφλεγμονώδη και διάφορα άλλα φάρμακα, που με δυσκολία φθάνουν στη νησιωτική Ελλάδα, διέθεσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στην «Ομάδα Αιγαίου». Το υλικό αυτό παρέμενε στις αποθήκες της, καθώς δεν είχε καταναλωθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο, επομένως, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κοινωνία ένα μέρος της προσφοράς αυτής, ως ελάχιστη καταβολή χρέους. Το υλικό αυτό, πιστεύουμε, θα βοηθήσει συνανθρώπους μας και προπάντων τα παιδιά των νησιών της άγονης γραμμής του Αιγαίου», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΕ Σπύρος Σταυριανόπουλος, κατά την παράδοση των φαρμάκων στους εκπροσώπους της ανθρωπιστικής, οικολογικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται έντονα κυρίως στην «άγονη γραμμή» και έχει μέχρι σήμερα, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, βραβευτεί πάρα πολλές φορές.
ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

Θα απαντήσει ο ΟΠΑΠ;

H Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να χορηγήσει άδεια ώστε να ενταχθούν για πρώτη φόρα οι αγώνες του Ολυμπιακού και της Βέροιας στο κουπόνι του στοιχήματος. Και καλά για τον Ολυμπιακό, γνωρίζαμε ότι η αιτία του αποκλεισμού ήταν η σχέση του προέδρου του με την εταιρεία που διοργάνωνε αρχικά το στοίχημα και στη συνέχεια παρείχε τεχνογνωσία στον ΟΠΑΠ. Η Βέροια, όμως, γιατί έμενε τόσο καιρό εκτός κουπονιού; Ποιο ήταν το κώλυμα που είχε; Και τώρα είναι σίγουροι στον ΟΠΑΠ ότι αυτό το κώλυμα ξεπεράστηκε;
ΠΗΓΗ:Καθημερινή

Το ντέρμπι των αιωνίων στη ''ΔΙΚΗ''

Με όσα δεν θα προβληθούν την Κυριακή 09 Νοεμβρίου από το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, θα ασχοληθεί την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ" την οποία παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Πέτρος Καραβίτης,ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Βουράκης,ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Μαντούβαλος, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος και ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Οικογένεια

Μια... ωραία οικογένεια θα δημιουργήσει η ΕΠΟ στο Καραϊσκάκη όπου στις 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το φιλικό της Εθνικής με την Ιταλία. Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε χθες θα βραβευθούν οι Νικολαΐδης, Τσάρτας και Φύσσας. Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο που ανέλαβε καθήκοντα τιμ μάνατζερ στην Εθνική, οι σχέσεις των άλλων δύο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Γκαγκάτσης - Νικολαΐδης είναι στα δικαστήρια λόγω των όσων ειπώθηκαν στην υπόθεση Βάλνερ, ενώ ο Τσάρτας είναι από τους ασκούντες σκληρή κριτική στον Γκαγκάτση. Οσο για τη σχέση Ντέμη - Τσάρτα; Αφήστε το καλύτερα. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η παρουσία του Σ. Κόκκαλη στη σουίτα!
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Μελαγχολία

Υστερα από έναν αιώνα φιλοξενίας της στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (οι πύλες του άνοιξαν για πρώτη φορά το 1899), η Τότεναμ αποφάσισε ν' αλλάξει την έδρα της. Για την ακρίβεια, θα παραμείνει στο βόρειο Λονδίνο, σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από το «Εμιρέιτς» της Αρσεναλ, αλλά στη θέση του σημερινού γηπέδου σκοπεύει να κτίσει ένα καινούργιο, με σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα (60.000 θέσεις). Και πώς να βολευτεί, άλλωστε, μια έδρα 36.000 θέσεων, τη στιγμή που τα εγγεγραμμένα μέλη της Τότεναμ φτάνουν πλέον τις 70.000 χιλιάδες! Το οικονομικό πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Ντάνιελ Λίβι προϋποθέτει ελαφρά συρρίκνωση των μετεγγραφικών δαπανών, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε ήδη ο προπονητής Χάρι Ρέντναπ.
Μην επιχειρήσετε να κάνετε οποιαδήποτε σύγκριση με ελληνικές ΠΑΕ γιατί θα περιπέσετε σε βαθιά μελαγχολία...
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Σύνθετη ονομασία

Οι συμπαθείς ξανθιές της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης διευρύνουν το πεδίο του αθλητισμού με τις εύστοχες παρατηρήσεις τους. Στον υπέροχο κατάλογο ποδοσφαιρικών αποριών της Ελένης Μενεγάκη ήρθε να προστεθεί μια ακόμα πιο υπέροχη ανακάλυψη της Φαίης Σκορδά: η Βέρντερ Βραζιλίας.

Σε βίντεο της εκπομπής της σχετικά με τα νούμερα τηλεθέασης της Τετάρτης, εξήγησε στο κοινό ότι τα ποσοστά των σειρών ήταν πεσμένα, διότι υπήρχε στο πρόγραμμα μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα. «Επαιζε ο Παναθηναϊκός με τη Βέρντερ Βραζιλίας…» διευκρίνισε. (Αυτό ακριβώς θα πει «σύνθετη ονομασία»)

ΠΗΓΗ:Contra.gr

Απόρρητο έγγραφο στη ''ΔΙΚΗ''

Με τον απόηχο των αγώνων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, θα ασχοληθεί την Δευτέρα 03 Νοεμβρίου στις 22.10 η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, "Η ΔΙΚΗ" την οποία παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Επίσης θα αποκαλύψει απόρρητο έγγραφο-ντοκουμέντο για τις ομάδες ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν για έδρα τους το Ολυμπιακό Στάδιο και θα αναφερθεί στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στους αθλητές στίβου Τάσο Γκούση, Δημήτρη Ρέγα και Φανή Χαλκιά οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και στον προπονητή στίβου Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ θα είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και καθηγήτρια εργοφυσιολογίας, Ελένη Αυλωνίτου, η αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών, Κατερίνα Αδαμοπούλου και ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΠΕ, Νίκος Ζαφείρης.
Ακόμη θα παρέμβει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος.