powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Πόσοι και πόσα κερδίζουν από την αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά της;

Τεράστια ερωτηματικά, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, τίθενται πλέον με αφορμή την υπόθεση της αμοιβής του Μ.Πετσίτη από μεγάλη ελληνική εταιρεία διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που αποκάλυψε η ραδιοφωνική "Έφεση" με τη συνδρομή και της δικαστικής ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Μαίρης Μπενέα (http://dikisports.blogspot.com/2019/04/fifa.html).
Ενώ έχει αποκαλυφθεί μια οικονομική παροχή, δηλαδή ένα χρηματικό ποσό που μπήκε σε τραπεζικό λογαριασμό του Μ.Πετσίτη, το οποίο έχει φορολογηθεί, δεν ήταν καθόλου σαφές σε ποια ακριβώς αντιπαροχή αφορούσε, όπως εύστοχα επεσήμανε και ο καλεσμένος της εκπομπής Ν.Λαγαρίας, δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Δηλαδή δεν είχε αποσαφηνιστεί τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανε ο κ.Πετσίτης για να δικαιούται να το εισπράξει.
Το εύλογο δημοσιογραφικό ερώτημα προκάλεσε αποκαλυπτικές αντιδράσεις.
Αμέσως μετά την εκπομπή, η εταιρεία εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων απάντησε στη στήλη ότι "η αμοιβή Πετσίτη δεν έχει σχέση με την υπόθεση της FIFA, αλλά με τη διαμεσολάβησή του στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αγγλικού και γαλλικού κυπέλλου στη Forthnet" και ότι "η διαμεσολάβηση έγινε λόγω των πολύ καλών σχέσεων του κ.Πετσίτη με τον διευθυντή της Nova κ.Πάνο Παπαδόπουλο".
Ωστόσο, η αντίδραση της Nova ήταν ακαριαία και πάντως αντιφατική σε σχέση με την τοποθέτηση της εταιρείας διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στελέχη της ξεκαθάρισαν κατηγορηματικά, στη στήλη, ότι "οποιαδήποτε συναλλαγή διενεργούμε με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την απόκτηση αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι απευθείας και χωρίς επιπλέον  διαμεσολάβηση".
Και τελικά, παραμένει το ερώτημα τι ακριβώς είναι αυτό που προσέφερε ο Μ.Πετσίτης, για να εισπράξει την αμοιβή των 60.250 ευρώ που βρέθηκε στο λογαριασμό του;
Και αν πράγματι προσέφερε κάτι, ώστε να δικαιούται αμοιβής, έχει καμία σχέση η προσφορά του αυτή με υπόθεση φερόμενου οικονομικού αντικειμένου 4 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ ΕΡΤ και Forthnet-Nova (έξοδα τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων Super League), που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, υπόθεση την οποία έχει καταγγείλει δημόσια πρώην διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης;
Οι απαντήσεις αναμένονται με μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.