powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

"Σχέδιο Μάρσαλ και για τα αθλητικά δικαστήρια"

Με επιστολή του προς την ΕΕ της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γ.Παναγόπουλος προτείνει μείωση τελών και παραβόλων στα αθλητικά δικαστήρια.

Ιδού:

"Εν όψει των υποχρεωτικων περικοπών που μοιραία μετά την πανδημία θα αναγκαστειτε να επιβάλλετε όχι μόνο όσον αφορά την λειτουργία της ΕΠΟ αλλά και του συνόλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σας ζητώ για λογαριασμό κάθε φυσικού και νομικού προσώπου που, αμεσως μετά την επαναλειτουργια των διαιτητικων, δικαστικων, αγωνιστικών και αδειοδοτικων οργάνων της ΕΠΟ, θα προσφύγει σε αυτά, να του επιτρέψετε να παρασταθεί ενώπιόν τους, είτε αυτοπροσώπως, είτε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, ΆΝΕΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ, τουλάχιστον μέχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση.
Ούτως ή άλλως , και ανεξάρτητα από το δεδομένα επαχθες και απεχθες βάρος των παραβολων και τελών σας που ξεπερνούν κατά πολύ τα έξοδα παράστασης ακόμα και του Αρείου Πάγου, και του Συμβουλίου Επικρατείας, σας υπενθυμίζω τα προβλήματα δυσλειτουργιας ειδικά του... πολυσύνθετου Διαιτητικου Δικαστηρίου σας που κατά παράνομο κι εκβιαστικο τρόπο παρεμποδισε την αίτηση εκτέλεσης εντολεων μου( στην υπόθεση FRIMPONG κλπ κατά ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ), σε υπόθεση που στην πραγματικότητα ΔΕΝ απαιτείτο παράβολο ή προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα απαραδεκτου της πρόσθετης παρέμβασης εντολεων μου. (υπόθεση ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ κλπ κατα ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπου μετά κόπων και βασάνων απέδειξα οτι ΔΕΝ απαιτείτο παράβολο!) 
Επίσης αποτελεί σκανδαλωδη μεταχείριση η απαίτηση από τα όργανα σας, αντίθετα με τη νομολογία των Τακτικών Δικαστηρίων, καταβολής παραβολων και τελών από όλους τους ομοδικους, παρότι εισάγουν προς εκδίκαση κοινό δικογραφο! 
Σε κάθε περίπτωση και μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης, είναι προφανές οτι επιβαλλεται εξορθολογισμος ως προς το ύψος των αντίστοιχων παραβολων και τελών που πρέπει, αν δεν είναι συμβολικά, να μειωθούν σε ένα λογικό για τα δεδομένα της εποχής επίπεδο.
Σας δίνω μάλιστα ως παράδειγμα την πρακτική του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλυσης Αθλητικών Διαφορών, του γνωστού ΑΣΕΑΔ, το οποίο διατηρεί το ίδιο παράβολο από την προ ευρώ εποχή! (Τότε ήταν 10.000 δραχμουλες και τωρα είναι σκάρτα 30€)
Παραλληλα πρέπει να επαναφέρετε το παλιό και δίκαιο καθεστώς της επιστροφής ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ, ακόμα κι επί εν μέρει δικαίωσης του προσφευγοντος. 
Διαφορετικά, αν επιμείνετε να τα διατηρήσετε σε αυτά τα δυσθεώρητα επίπεδα,θα παραβιασετε το προστατευομενο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαίωμα πρόσβασης σε Δίκαιη Δίκη, ενώ θα συνεχίσετε την εντελώς αντίθετη πρακτική από αυτήν που ακολουθεί η FIFA για τις επιτροπές της.
Εξυπακούεται οτι ταυτόχρονα πρέπει, αφενός μεν να μειώσετε τον αριθμό των Επιτροπών σας συμπυκνωνοντας τις σχετικές αρμοδιότητες τους μέσα από σχετική τροποποίηση του Καταστατικού και των Κανονισμών σας, αφετέρου δε να εξορθολογισετε τις υπέρογκες αμοιβές της νομικής υπηρεσίας και των διαφόρων Επιτροπών σας.
Γενικά πάντως θεωρώ οτι η ΕΠΟ πρέπει να σεβαστει τον κόπο των ποδοσφαιριστων και των προπονητών αλλά και να δώσει μία ανάσα στους παράγοντες σωματείων και ΠΑΕ, μέσω μίας νέας κοινωνικοοικονομικης πολιτικής αλλάζοντας φιλοσοφία, προσφέροντας στην ποδοσφαιρικη κοινωνία ένα πακέτο παροχών και ελαφρυνσεων σε όλα τα επίπεδα και επενδύοντας σωστά και ισότιμα τον εξ Ελβετίας ορμωμενο... MARSHALL! 
Ευελπιστώ οτι η περιπέτεια του Κορονοιου, αν δεν μας κάνει πιο σοφους, τουλάχιστον να μας κάνει πιο λογικούς, πιο δίκαιους , λιγωτερο φιλοχρηματους και πάνω από όλα, πιο Ανθρώπινους".