powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

"Και τώρα τι θα γίνει με τη Νότιγχαμ;" (pic)

Η μεγαλύτερη ιταλική αθλητική εφημερίδα, η Gazzetta Dello Sport δημοσιεύει ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στο Λονδίνο
Στέφανο Μπολτρίνι για την πρόταση υποβιβασμού του Ολυμπιακού και ισόβιου αποκλεισμού του Β.Μαρινάκη.

Τίτλος του ρεπορτάζ "Η Νότιγχαμ σε μπελάδες - Το αφεντικό της ανακρίνεται στην Ελλάδα".

Αναλυτικά:
 «Ο Μαρινάκης, τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, κατηγορείται για ότι έστησε ένα παιχνίδι του 2015. Η ομάδα του Πειραιά απειλείται τώρα με υποβιβασμό και οι Βρετανοί να χάσουν τον άνθρωπο, ο οποίος τους ανέβασε. 
Από την Ελλάδα στην Αγγλία. Εν μέσω πανδημίας μία παλιά ιστορία του 2015, η οποία θάφτηκε σε ένα καθεστώς γεμάτο σκιές έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα ένας και μόνο πρόσωπο. Ο 52χρονος Ευάγγελος Μαρινάκης, εφοπλιστής, εκδότης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού από το 2010 και από τον Μάιο του 2017 αφεντικό της Νότιγχαμ Φόρεστ. 
Στην πραγματικότητα, η νέα έρευνα αφορά μία παλιότερη έρευνα του 2015, που βαφτίστηκε το «σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου» και η οποία άνοιξε και πάλι. Αφορά ένα παιχνίδι της 4ης Φεβρουαρίου του 2015 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, που έληξε 2-1.
Το νέο άνοιγμα της έρευνας, ενδεχομένως να μην κοστίσει μόνο έναν υποβιβασμό, ένα πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ και την διά βίου αποβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ίσως να ενεργοποιήσει έναν μηχανισμό που μπορεί να αποβάλλει τον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η τελευταία της συμμετοχή στην Premier League χρονολογείται στο 199. Μία ιστορική, αλλά μαρτυρική ομάδα. Η έλευση του Μαρινάκη έμοιαζε με το κατάλληλο εφαλτήριο για να επιστρέψει στην κορυφή, αλλά αυτή η ιστορία ίσως αποδειχθεί ένα κρύο ντους»!
Ιδού το δημοσίευμα:

https://www.gazzetta.it/Calcio/Premier-League/25-04-2020/premier-nottingham-guai-boss-indagato-grecia-370481171940.shtml?refresh_ce-cp&fbclid=IwAR0VHh970gUeJKXxNhri7r4p6DCLQJdxY4KXx5LmIHXu6c6bmzHGX1SZViM