Οι τελευταίες αναρτήσεις της στήλης για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας προκάλεσαν μερικές μακροσκελείς τοποθετήσεις αναγνωστών.
Σε κάποια απ’ αυτές αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ και το μόνο που είπε στο Εφετείο ήταν πως δεν έκρινε σωστά η ΕΕΑ γιατί ήταν στημένη".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: Δεν μείναμε όλοι μ' αυτή ακριβώς την εντύπωση αλλά σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε τις υπερασπιστικές γραμμές των ομάδων στη δίκη στο CAS.
"«Πιάστηκαν» να έχουν ξεγελάσει τους διοργανωτές ενός διαγωνισμού οπότε, εκτιμώ, πρέπει να υπάρξει και τιμωρία της «κυριαρχικής» ομάδας ώστε να δοθεί μήνυμα για να μην υπάρξει νέα προσπάθεια από αυτή ή άλλη εταιρεία. Ο κατηργημένος κανονισμός της ΕΠΟ είχε αυτή την πρόβλεψη".
ΑΠ.: Tο CAS δικάζει επί της ουσίας και απ' την αρχή ("on a de novo basis"), άρα κανείς δεν θεωρείται "πιασμένος" από κανένα. Το ποιος έχει "πιαστεί" και για ποιο λόγο ας το εκτιμήσει το CAS.
"Πάντως και να ήθελαν να αθωώσουν (σ.σ.: η κυβέρνηση με τροπολογία) ΠΑΟΚ – Ξάνθη δεν μπορούσαν! Τόσο καταιγιστικά, είναι τα στοιχεία".
ΑΠ.: Όταν η υπόθεση δικάζεται από την αρχή και σε μηδενική βάση, επί της ουσίας, υπάρχουν απλώς επιχειρήματα και αποδεικτικά μέσα απ’ όλες τις πλευρές.
"Κατά την άποψη μου η «νομιμοποίηση» της πολυιδιοκτησίας θα επιφέρει τρομαχτικό πλήγμα στην όποια αξιοπιστία του αθλητικού θεάματος. Προτιμώ το κράτος να έχει τον τελευταίο λόγο ως θεματοφύλακας (με όλες τις τρομαχτικές αδυναμίες και παθογένειες) γιατί η «αυτορρύθμιση» των εταιρειών (είτε SupeLeague είτε Euroleague) δεν φαίνεται να μπορεί να συντηρεί κανόνες αποτελεσματικούς και στοιχειώδη σταθερότητα στο παραγόμενο προϊόν".
ΑΠ.: Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από τις FIFA/UEFA/ΕΠΟ να προβλέπουν ποινές για κάθε περίπτωση μη εφαρμογής κάθε άρθρου του καταστατικού τους. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αυτό θα σήμαινε "πειθαρχικοποίηση" όλου του ποδοσφαίρου. Και πάντως, από απόψεως αθλητικών ποινών, αυτό είναι εσωτερικό θέμα του ποδοσφαίρου. Για το αν το κράτος θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο ως θεματοφύλακας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα δούμε σύντομα τι θα πουν οι FIFA/UEFA σε συνέχεια του Declaration of Intent που υπέγραψαν με την ελληνική κυβέρνηση. Και αν θα επιτρέψουν να επιβάλλονται από δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου ποινές που προβλέπονται σε ελληνικό νόμο και όχι σε κανονισμό του ποδοσφαίρου. Όταν (χρονικοϋποθετικά) βέβαια υπάρχει πολυϊδιοκτησία.