powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Σ/Ν ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ: Παράνομο στοίχημα & στημένα σημαίνει και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (http://www.opengov.gr), η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου, τίθεται απόψε το σχέδιο νόμου του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ.Αυγενάκη, "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις".

Στην Εθνική Πλατφόρμα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 της Σύμβασης Macolin, η οποία είναι αρμόδια για τη συλλογή πληροφοριών ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και τη διαβίβαση αυτών στις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς, για τον συντονισμό των δράσεων ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, προτείνεται να συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο αθλητικός εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κάποιοι έχουν ήδη προτείνει δημόσια, προ διετίας σχεδόν, να συμμετέχει, για ευνόητους λόγους, πέραν όσων ήδη προτείνονται με το σχέδιο νόμου, και η Ανεξάρτητη Αρχή του ν. 3691/2008 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Παράλληλα έχουν προτείνει να συμμετέχουν οι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος και η οικονομική Αστυνομία, όχι η Αστυνομία αορίστως.

 

Με το σχέδιο νόμου που προτείνεται, η πολιτική ηγεσία "διστάζει" να συσχετίσει τα αυτονόητα, δηλαδή τα στημένα και το παράνομο στοίχημα με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

Προφανώς θα έχει κάποιο συγκεκριμένο λόγο γι’ αυτό.