powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ORIGINAL

 27/7/2020, "Δίκη στο OPEN", μετά το 15΄:40΄΄:

https://www.tvopen.gr/watch/34221/hdikhstoopen272f072f2020

"Η προηγούμενη αναδιάρθρωση που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν απλώς μια συμφωνία κυρίων, απέκτησε συγκεκριμένη νομική μορφή και η υφιστάμενη δομή  των πρωταθλημάτων, έχει ενσωματωθεί στον αθλητικό νόμο.


Η ΕΠΟ, πολύ πρόσφατα, με το υπόμνημά της στο CAS, στη γνωστή υπόθεση την τελευταία, είπε ότι δεσμεύεται απολύτως από αυτά που λέει ο αθλητικός νόμος, άρα, όπως η ίδια λέει, είναι υποχρεωμένη να τον σεβαστεί.


Όταν θέλει μια ομοσπονδία να κάνει αναδιάρθρωση των διοργανώσεών της, στην ουσία δηλαδή να κάνει μια νέα προκήρυξη που να λέει πόσοι ανεβαίνουν και πόσοι πέφτουν, γιατί αυτό είναι επί της ουσίας ("format access list"), αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ "σήμερα", για την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό πρέπει πάντοτε να γίνεται για τη μεθεπόμενη. Επίσης, αν δείτε την προκήρυξη του 2019-2020, του πρωταθλήματος, λέει ρητά, στο πρωτάθλημα 2020-2021 πόσες ομάδες θα είναι στην κατηγορία. Επομένως, η όλη αυτή συζήτηση δεν ξέρω πώς ξεκίνησε και είχε τόσο άδοξο τέλος.


Μάλλον ανακαλώ, δεν ξέρω αν πράγματι είχε άδοξο τέλος, γιατί θα περιμένω να δω τι θα πει η SL2. Γιατί όταν οι δύο προκηρύξεις, των δύο πρωταθλημάτων, της SL1 και της SL2, δεν συμφωνούν, τότε η υπόθεση αυτή καταλήγει στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και εκεί πια είναι που αποφασίζει. Αν δηλαδή συμφωνούν οι δύο κατηγορίες, η SL1 και η SL2, η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει να κάνει τίποτα.


Το πρωτάθλημα της SL2 πρέπει να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης, γιατί το πρωτάθλημα της SL1 ολοκληρώθηκε κανονικά, παίχτηκε ολόκληρο. Το πρωτάθλημα της SL2 είτε θα θεωρηθεί άκυρο, αυτό που λέγεται διεθνώς "null and void", είτε θα πούνε ότι η βαθμολογία ισχύει όπως ήταν πριν από πέντε μήνες, το λεγόμενο "as it stands". Αλλά αν θεωρήσουμε ότι η  βαθμολογία μένει όπως ήταν, τότε δεν πληρούνται βασικά κριτήρια της FIFA και της UEFA, για την αξιολόγηση των ομάδων σε σχέση με τον προβιβασμό. Δηλαδή, πού είναι η αθλητική αξία, αυτό που λέγεται "sporting merit"; Γιατί θα πει μια ομάδα που είναι τρίτη, "ήμουν τρίτη το Φεβρουάριο, είχα όμως πολύ εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, γιατί είχα ήδη παίξει όλα τα ντέρμπι". Είναι λογικό, από αθλητικής απόψεως, να πούμε ότι αυτόν που ήταν πρώτος το Φεβρουάριο, θα πρέπει να τον εκλάβουν και τώρα ως πρώτο, τον Ιούλιο;".