powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σπύρος Νεοφυτίδης, αντιπρόεδρος FIFPro, για το τσίρκο της ΕΠΟ και της ΠΕΕΟΔ

 Μετά το 1:03΄:00΄΄  https://www.tvopen.gr/watch/49315/hdikhstoopen302f112f2020

"Νομίζω αυτά τα είπαμε και πριν πέντε μήνες, ότι για εμάς η απόφαση να κλείσει η ΠΕΕΟΔ με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να δικάζουν διαδικτυακά είναι τραγελαφική. Και τώρα βλέπουμε και τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, εμείς γνωρίζουμε πάντως, δεν ξέρω αν είναι είδηση, ότι ήδη δύο υποθέσεις, τις τελευταίες ώρες βγήκανε, είναι κερδισμένες. Δύο υποθέσεις μιλώ στην Ελλάδα, πολύ πρόσφατες και προήλθαν λόγω του κλεισίματος της ΠΕΕΟΔ μετά από τη μονομερή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία, η FIFA αναγνώρισε την αδικία που υπάρχει και έκανε αποδεκτό το αίτημα των ποδοσφαιριστών των δύο Σέρβων και εκδίκασε τις υποθέσεις.

Οι αποφάσεις βγήκαν τις τελευταίες μέρες και οι δύο ποδοσφαιριστές δικαιώθηκαν, κέρδισαν τα χρωστούμενα, πριν από τη διάρκεια του κορωναϊού και κατά τη διάρκεια του κορωναϊού. Είναι ομάδα της Super League, θα το βρείτε πολύ εύκολα. Ήδη η απόφαση η μια πάει στο CAS.

Δεν δικάστηκε στην Ελλάδα γιατί υπήρχε αρνησιδικία από μέρους της ΠΕΕΟΔ. Δηλαδή δεν δεχόταν η ΠΕΕΟΔ να εκδικάσει τις υποθέσεις τους. Η FIFA αποδέχθηκε τις υποθέσεις αυτών των ποδοσφαιριστών και φαίνεται ότι αν δεν λειτουργήσει το σύστημα θα δεχτεί και άλλες υποθέσεις. Τώρα, αν έχουν συνταξιούχο δικαστή και αν είναι αυτό επιτρεπτό, δεν μπορώ να γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητος είναι ότι αυτά τα πράγματα φέρνουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα με χώρες όπως τις προηγούμενες, που αναφερθήκατε (π.χ. Μάλτα κλπ). Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πολύ πιο ψηλά το ποδόσφαιρό της, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα".