powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΠ: "Αδιανόητη αντίφαση του Διαιτητικού"

 Από την Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Μετά την έκδοση των χθεσινών αποφάσεων του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ επί των αιτήσεων επιβολής ποινών των μελών μας Β. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ και Ε. ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής :


1.Αδυνατουμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του Διαιτητικου Δικαστηρίου, τόσο στην απόφαση που δικαίωσε το ένα μέλος μας, όσο και στην απόφαση που απέρριψε την αίτηση του άλλου μέλους μας, γιατί αντιφασκουν πλήρως όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με άλλες προηγούμενες αποφάσεις του ιδίου οργάνου.

2.Δυστυχως με παρόμοιες αποφάσεις καλλιεργειται τόσο στους κοινωνικούς εταίρους του επαγγελματικου ποδοσφαίρου, όσο και στην φίλαθλη κοινή γνώμη, πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη, ακόμα κι όταν αυτή εκπορευεται από τους Ανωτατους Δικαστές της χώρας. 

3.Δεν συζητάμε πλέον για ενότητα νομολογίας, ίση μεταχείριση, δίκαιη δίκη, αμερόληπτη κι ανεξάρτητη διαιτησία, εμπέδωση του δικαίου στον ευαίσθητο χώρο του ποδοσφαίρου και προστασία των κεκτημενων δια δικαστικων αποφάσεων περιουσιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και βιαιως-ληστρικως φτωχοποιημενων ποδοσφαιριστών, γιατί αν αυτές οι αποφάσεις μεταφρασθουν και κοινοποιηθουν στους εκ της Εσπερίας εμπνευστές της "HOLISTIC STUDY", είναι βέβαιο οτι σύντομα δεν θα αποτελούμε μέλος των αθλητικά και νομικά πεπολιτισμενων ποδοσφαιρικων διεθνών ομοσπονδιων!

4.Οποιος αδαής περί τα νομικά, προβεί στο απονεννοημενο διάβημα να μελετήσει αυτές τις αποφάσεις, εύκολα θα καταλήξει στο τραγικό για την Δικαιοσύνη συμπέρασμα οτι στην Ελλάδα, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΌΣΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΟΣΑ ΤΩΝ 30.000€( ΚΑΙ ΚΑΤΩ) ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΌΣΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΑ 200.000€ ΚΑΙ 300.000€!

5.Αποτελει προσβολή για καριεριστες και οικογενειαρχες επαγγελματίες ποδοσφαιριστες, όπως ο Θέμης ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ, και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, μία Αρεοπαγίτης να τους καταλογιζει... ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, αποκρυπτοντας από το σώμα της απόφασης όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις ων ουκ εστιν αριθμός εξωδικες και δικαστικές ενέργειες του επί 7 χρόνια και ταυτόχρονα να θεωρεί οτι οι συμπαίκτες του στον Άρη σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα, Παναγιώτης ΚΟΝΤΟΒΑΣ και Βασίλης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ κυνήγησαν τον Άρη για τα λεφτά τους, ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ (χωρίς πάντως δική τους ευθύνη!) ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΈΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΤΟ 2016!

6.Ατυχως μια βαθιά θλίψη διακατέχει όλους εμάς που επί 13 χρόνια αγωνισθηκαμε για να επιστρέψουν οι τακτικοί δικαστές στα Διαιτητικα Όργανα του Ποδοσφαίρου, γιατί ποτέ δεν περιμέναμε οτι θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις από Αρεοπαγιτες που δικάζουν ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ!

7.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΠΑΛΑ ΈΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΙ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ. ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!

Υ. Γ. 1:Προκαλεί κλαυσιγελω η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που εξαιτίας των νομολογιακων κυβισθησεων, αισθάνεται και αδικημένη!
Υ. Γ. 2.Αντιθετα μας ικανοποιεί η θετική αντίδραση του ΠΣΑΠ που επιτέλους συνειδητοποιησε οτι τα συμφέροντα του δεν κινδυνεύουν από την ΚΕΠ και στα πλαίσια μιας κοινής αγωνιστικής και δυναμικής πολιτικής, αποφάσισε να συμπλευσει μαζί μας ασκώντας πρόσθετες παρεμβάσεις, μετά τον ΚΟΝΤΟΒΑ, και υπέρ των αιτήσεων αναψηλαφησης του Matias Ricardo VERON κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Μανώλη ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ!


          ΑΘΗΝΑ 2.12.2020 

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ"