powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο αντίλογος και οι "γιατροί-πιόνια"

 Παρατηρεί ο αναγνώστης Π.Δ. για την μπάλα που χάθηκε (http://dikisports.blogspot.com/2021/03/blog-post_989.html?m=1):

"Γράφετε: "Αδυνατούσαν να κατανοήσουν ότι μία αθλητική αναμέτρηση σε ανοιχτό χώρο περιέχει πολύ μικρότερους κινδύνους από τη σαρδελοποίηση των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς"

Όχι. Δεν είναι αδυναμία (ή έστω αστοχία) των γιατρών να το κατανοήσουν... Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗ. Δεν είναι χαζοί ή λίγοι ως επιστήμονες οι γιατροί που αποτελούν την Επιτροπή. Εχουν γίνει πιόνι μίας κυβέρνησης που αυθαιρετεί συνεχώς με απολυταρχικές τακτικές σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς της κοινωνίας. Αντίστοιχα και στο υγειονομικό κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η αποσυμφόρηση των ΜΜΜ (λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, κλπ.) προϋποθέτει αύξηση προσωπικού, αύξηση δρομολογίων, άρα και αύξηση στόλου. Επιπρόσθετα, όπως δεν λαμβάνεται το παραμικρό μέτρο στα ΜΜΜ, αντίστοιχα δεν λαμβάνεται το παραμικρό μέτρο προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εκεί που σαρδελοποιούνται επίσης οι εργαζόμενοι δίχως το παραμικρό μέτρο προστασίας, διότι...πρέπει να βγει η παραγωγή για να μην χάσει κανά ευρώ το αφεντικό, ο μεγαλοβιομήχανος. Και όλα αυτά για να μην... στεναχωρήσει η κυβέρνησή μας τους φίλους της τους μεγαλοβιομήχανους κα τους αναγκάσει να πάρουν πραγματικά μέτρα προστασίας στα εργοστάσιά τους και χάσουν καμιά στάλα από τα κέρδη τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν είναι θέμα κακής αντίληψης ή κατανόησης από τους λοιμωξιολόγους, αλλά συνειδητή πολιτική απόφαση, την οποία εννοείται πως η κυβέρνηση επέβαλε στην Επιτροπή.

 Όλα τα παραπάνω, φυσικά, ισχύουν και στην περίπτωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως έγραψες κι εσύ! Δεν πρόκειται να... ξεβολέψουν τους φίλους τους, της αστικής τάξης, για την Υγεία τη δική σου και τη δική μου. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ!!!! Εννοείται πως ακούω κάθε κουβέντα για τις παραλείψεις ή τα λάθη  και της Επιτροπής των γιατρών, αλλά αποδεικνύεται συνεχώς ότι ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, όσο κι αν μας παπαγαλίζουν το αντίθετο.

Δεν νομίζω να αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι τη...μεταφορά (αν έχεις το Θεό σου) ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από τα Δημόσια (!) νοσοκομεία στα..Ιδιωτικά! Σε καιρό (υγειονομικού) πολέμου, αντί να επιτάσσονται τα ΠΑΝΤΑ στο κράτος για την καταπολέμηση της πανδημίας, εμείς επιτάσσουμε...το κράτος στους ιδιώτες"!