powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

"Η ΕΠΟ θα δεχτεί μαθητές στον τελικό κυπέλλου αν γίνει στη Λάρισα"

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης και μίλησε για το ζήτημα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αρχικά, ο κ. Διακοφώτης είπε: «Η αστυνομία αρνήθηκε να γίνει ο τελικός στην Κύπρο. Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για το Πανθεσσαλικό ήταν να γίνει ο τελικός με 400 προσκλήσεις, ό,τι είχε πει ο κ. Μπέος. Υπήρχε άποψη ότι πρέπει να είχε κόσμο ο τελικός, ακούσαμε τον κ. Αντωνίου ότι έπρεπε να έχει μέχρι 10.000 κόσμο αλλά αυτά ήταν τα θέλω του, δεν ήταν ότι υπήρχε απόφαση για κόσμο. Έτσι κι αλλιώς τις αποφάσεις τις παίρνει η αστυνομία μαζί με τις τοπικές αρχές του Βόλου. Η αστυνομία είναι αυτή που θα αποφασίσει αν ο αγώνας θα έχει κόσμο».

Γιατί ο κ. Μπέος πήρε πίσω την υπογραφή του για τον τελικό: «Ρωτήστε τον κ. Μπέο για αυτό. Η ανακοίνωση που γράφτηκε έγινε λάθος ερμηνεία από τους ανθρώπους του Βόλου. Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη, 400 προσκλήσεις και θα δούμε αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερες. Η αστυνομία αποφασίζει, ούτε ο Διακοφώτης, ούτε ο Αντωνίου, ούτε ο Μπαλτάκος, ούτε ο Μπέος. Δεχτήκαμε την εισήγηση του κ. Μπέου και από εκεί και πέρα θα διερευνήσουμε αν υπήρχε δυνατότητα για περισσότερες προσκλήσεις».

Για το ότι χωρίς κόσμο μπορεί να γίνει οπουδήποτε ο τελικός: «Και το 2016 στο ΟΑΚΑ και με 300 άτομα πάλι υπήρχαν τύπου επεισόδια. Όταν βλέπετε ότι υπάρχει ένας αριθμός φιλάθλων 300 και η αστυνομική δύναμη ξεπερνά τους 1000 αστυνομικούς, καταλαβαίνετε τη νοοτροπία που επικρατεί».

Για την τοποθέτηση Κοντονή ότι ο κ. Αυγενάκης δεν είναι έγκυρος συνομιλητής για θέματα του ποδοσφαίρου: «Πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε συνομιλητής της Ομοσπονδίας. Ξέρετε πολύ καλά ότι από την αρχή της θητείας του δεν ήθελε να συνομιλεί με την ΕΠΟ. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, μόνο ο ίδιος τον γνωρίζει. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Ζαγοράκης και ο κ. Γραμμένος μιλούσαν με τον Γεραπετρίτη. Ξεκάθαρα νομίζω ότι ο κ. Αυγενάκης δεν γνωρίζει τον αθλητισμό. Ξέρετε πολύ καλά, ότι έφυγε από παιχνίδι, ένα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, στο ημίχρονο νομίζοντας ότι τέλειωσε. Δεν γνωρίζει τι είναι το ποδόσφαιρο. Μετά την περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και τα όσα έγιναν, το πιο λογικό ήταν να παραιτηθεί ο υφυπουργός. Αλλά δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, συνέχισε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η λογική αυτό λέει».

Αν η ΕΠΟ ζήτησε το ΟΑΚΑ: «Από ό,τι ξέρω, ο κ. Μπαλτάκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ και έκανε μία συζήτηση κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι χρωστάμε κάτι που δεν έχει τιμολογηθεί. Αν τιμολογηθεί, θα το χρωστάμε. Αυτό λέει το λογιστήριο, είδατε και τη σχετική ανακοίνωση. Ξέρουμε πολύ καλά τη στάση και τις θέσεις του κ. Αυγενάκη απέναντι στην ΕΠΟ, δεν είμαστε αρεστοί, το καταλαβαίνουμε. Και το ποσοστό από το στοίχημα δεν ανήκει στον κ. Αυγενάκη όμως το μοιράζει κατά το δοκούν».

Αν εκτιμά ότι ο κ. Αυγενάκης βάζει εμπόδια στη διοργάνωση του τελικού: «Νομίζω είναι υποψία, αποδείξεις δεν υπάρχουν».

Κλείνοντας, ο κ. Διακοφώτης είπε: «Την Τρίτη που θα φύγει το σχετικό έγγραφο από την ΕΠΟ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα ζητάμε την άδεια τέλεσης του τελικού Κυπέλλου με προσκλήσεις και μόνο θα δούμε τις θέσεις της. Έχει μεταβεί στο γήπεδο μία επιτροπή από υπαλλήλους της ΕΠΟ και έχει ελέγξει τις εγκαταστάσεις, έχω πληροφορηθεί ότι ο τάπητας είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα αλλά θα ξεπεραστούν, κυρίως με τις γραμμές του ίντερνετ. Κάποιες παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα σταλεί το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια. Η αίτηση θα είναι ξεκάθαρα με προσκλήσεις και μόνο. Από εκεί και πέρα, αν αποφασίσει η Περιφέρεια και ο Δήμος να έρθουν τα σχολεία, ευχαρίστως θα το δεχτούμε».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΛ: «Οι αντιδράσεις ήταν εφόσον υπήρχαν μετακινήσεις οπαδών. Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή, το βλέπετε ότι δεν θέλει ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια, φαντάζομαι ούτε και η Αστυνομία. Από τη στιγμή που δεν θέλουν τη μετακίνηση, εμείς πρέπει να δεχτούμε την απόφαση αυτή. Και θα πάμε με προσκλήσεις και αν θέλουν να φέρουν σχολεία στο γήπεδο. Θα είναι μεγάλη μας χαρά».

Για πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τον κόσμο στους τελικούς: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τους πολιτικούς. Αφού βλέπετε ότι για τη βία δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα. Πέρσι στον τελικό στο ΟΑΚΑ οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναίτια να ρίχνουν δακρυγόνα στους οργανωμένους και ξεκίνησε αυτό το κακό. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρα της πολιτείας. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, μακάρι να ήταν στο χέρι μας, να νομοθετούσαμε και να βάζαμε πιο αυστηρές ποινές. Τις ποινές που έχουν οι ομάδες τις έχει εγκρίνει η FIFA και είναι ότι πιο αυστηρό υπάρχει».

Αν έχει συνομιλήσει με την πολιτεία: «Εγώ προσωπικά όχι. Με τον κ. Μπαλτάκο φαντάζομαι επίσημα δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια. Είναι ο χειρότερος υφυπουργός που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η διαπίστωση. Δεν έχει προσφέρει κάτι. Τουλάχιστον υπάρχει η κρίση του λαού κατά πόσον έχει προσφέρει ή όχι στον αθλητισμό. Φαντάζομαι οι φίλοι μας εκεί στο Ηράκλειο να τον κρίνουν κατάλληλα».