powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Τι οφείλει ο Ζαγοράκης

H επιβεβαιωμένη και επίσημα πλέον επάνοδος του Θόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι... αντισυμβατική με τον χαρακτήρα, τις ιδέες και τις αντιλήψεις του. Υπό άλλες συνθήκες, ο λεβέντης ποδοσφαιριστής και ο αξιοπρεπής πρόεδρος Ζαγοράκης δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του ένα τέτοιο περίεργο πισωγύρισμα...
Γιατί, λοιπόν, επανέρχεται; Οσοι τον ξέρουν και έχουν τη δυνατότητα να κουβεντιάζουν τακτικά μαζί του, μπορούν εύκολα να απαντήσουν. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αισθάνεται ότι ΟΦΕΙΛΕΙ.
Οφείλει να δώσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική και, για πολλούς, ακατανόητη αποχώρησή του.
Οφείλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που άρχισε, με την επίγνωση πάντα ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένει εσαεί πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ούτε και ο ίδιος το θέλει άλλωστε.
Οφείλει να ανταποκριθεί σ' αυτό που του ζητούν όσοι ξέρουν την “τρέλα” του για προσφορά και δημιουργία. Οτι, δηλαδή, μόνο με τον ίδιο στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία άλλοι ούτε να σκεφτούν τολμούν...
Οι προτεραιότητες που θα θέσει ο Ζαγοράκης αμέσως μετά την επάνοδό του είναι ξεκάθαρες:
* Απαλλαγή του ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών.
* Ολοκλήρωση των εργασιών για το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας
* Ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, ώστε ΠΑΟΚ όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να κατακτά τίτλους.
* Έναρξη της πρώτης σοβαρής και οργανωμένης προσπάθειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
Ήδη -και χωρίς να είναι πρόεδρος- έχει δουλέψει και στους τέσσερις αυτούς τομείς:
Για τα χρέη έκανε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε να ισχύσουν όσα είχε αποφασίσει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά δεν είχε προλάβει να υλοποιήσει: Καταβολή 6 εκ. ευρώ (από τα περίπου 11 εκ. του πρωτογενούς χρέους προς το Δημόσιο) σε μηνιαίες δόσεις των 50.000 ευρώ επί 10 χρόνια. Η υπόσχεση που πήρε είναι ότι θα γίνει ακόμη πιο ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ ρύθμιση...
Το αθλητικό κέντρο το επισκεπτόταν σχεδόν κάθε μέρα. Επέβλεπε τις εργασίες, έλυνε προβλήματα, σε συνεργασία με τη διοίκηση και αναζητούσε συνεχώς πόρους για να χρηματοδοτηθεί ακόμη και η τελευταία κατασκευαστική λεπτομέρεια.
Στις μεταγραφές είχε πάντα λόγο. Ζητούσαν την άποψή του Σάντος, Βρύζας και Κονσεισάο.
Οσο για τη δημιουργία νέου γηπέδου, έχει συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν μπει ο ίδιος μπροστάρης, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Ξέρει ότι αρκεί να αφυπνίσει τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, για να δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες, βάσει νόμων και καταστατικού του ΠΑΟΚ, διαδικασίες, οι οποίες θα εγκριθούν από το κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης των μελών.
Κανείς δεν θέλει να εμπλακεί μέχρι σήμερα, με τον φόβο ότι θα εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα, ή συμφέροντα τρίτων, που επιβουλεύονται την περιουσία του ΠΑΟΚ. Τον Ζαγοράκη μόνο για ιδιοτέλεια δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ αρχίζει πάλι να ελπίζει ότι επιτέλους θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου που... δεν έχει, αλλά πρέπει να τεθεί τα τελευταία χρόνια.

>>>Aρθρο του Στέλιου Γρηγοριάδη στην ιστοσελίδα sportdog.gr