powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Στο έλεος του Θεού οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Την άμεση διενέργεια ελέγχων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των περιοχών ευθύνης τους ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και παραβατικότητας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διαπιστωθεί, εάν οι αθλητικοί χώροι στους οποίους διεξάγονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, αλλά και να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τους αθλητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αθλητικοί αγώνες κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχουν ελεγχθεί, κυρίως επειδή δεν συγκροτήθηκαν οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας ή επειδή οι υπάρχουσες επιτροπές δεν προέβησαν στους προβλεπόμενους ελέγχους.

Στην επιστολή του υπουργού προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από τη μη εφαρμογή των νόμων και την παντελή έλλειψη ελέγχων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ζητείται η περάτωσή τους εντός 20 ημερών.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr