powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Έκαναν τους...Κινέζους

Το κινέζικο ποδόσφαιρο έχει περιπέσει σε ανυποληψία μετά τα διαδοχικά σκάνδαλα στημένων αγώνων και το τελευταίο "χτύπημα" το δέχθηκε από τον εγχώριο τηλεοπτικό σταθμό που καλύπτει το 85% της αθλητικής τηλεοπτικής αγοράς στην Κίνα.
Το CCTV 5 είχε προγραμματίσει τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα των Εθνικών ομάδων της Ιαπωνίας και της Κίνας, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος ανατολικής Ασίας. Ο αγώνας διεξήχθη χθες το βράδυ στο Τόκιο και οι Κινέζοι φίλαθλοι τον περίμεναν με αγωνία καθώς είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει μεταξύ των δύο κρατών, σε κάθε επίπεδο.
Χωρίς καμία προειδοποίηση, το CCTV 5 πρόβαλε την ώρα του αγώνα ένα επεισόδιο του παιχνιδιού "Παιχνίδια δίχως σύνορα" και άφησε "στα κρύα του λουτρού" τα εκατομμύρια των Κινέζων φιλάθλων που είχαν πάρει θέση μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
Από τον τηλεοπτικό σταθμό δεν υπήρξε η παραμικρή εξήγηση, ενώ το μποϊκοτάζ συνεχίστηκε και στο δελτίο αθλητικών ειδήσεων του σταθμού, στο οποίο δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης η Κίνα αντιμετωπίζει την Τετάρτη τη Νότια Κορέα και το Σάββατο το Χονγκ Κονγκ. Κανένας από τους δύο αγώνες δεν έχει "κλειστεί" τηλεοπτικά.
ΠΗΓΗ: contra.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΔΙΚΗΣ": Πάντως, στην Ελλάδα κάνουμε τους...Κινέζους στη λίστα των στημένων αγώνων του κυπέλλου και της Β΄Εθνικής, αποφεύγοντας τη διερεύνησή της από τον αθλητικό δικαστή.