powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κλείνει προσωρινά η κάνουλα του ΟΠΑΠ προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: "ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ-ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ"

Την αναστολή κάθε χρηματοδότησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής ως διοικητική ποινή προς τη Superleague για τα τελευταία κρούσματα βίας.

Ο κύριος Μπιτσαξής χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις εναντίον της διοργανώτριας αρχής, της ΕΠΟ και των ΠΑΕ και τόνισε πως η ελληνική πολιτεία δεν προτίθεται από δω και στο εξής να χρηματοδοτήσει τη βία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση την τελευταία πράξη των αναξιόπιστων και άθλιων πρωταθλημάτων στα οποία βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας. Τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον ενισχύει και η αφερεγγυότητα των αποτελεσμάτων.

Μιλήσαμε με την ΕΠΟ, μιλήσαμε με τη Λίγκα και μάλιστα πήγα κι εγώ ο ίδιος στα συμβούλιά τους. Δυστυχώς ο διάλογος και οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν. Τα αιματοκυλίσματα που είδαμε μας αναγκάζουν να πούμε το εξής: η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτείται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτή τη στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του υπερχρηματοδοτείται με 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Γι’ αυτό λοιπόν με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον ΟΠΑΠ μέχρι να πειστεί η Πολιτεία ότι θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να είναι ειρηνικό.

Άλλωστε το παραγόμενο προϊόν συνιστά κακή εκτέλεση των συμβάσεων και η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ καθίσταται αυτομάτως άκυρη. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αυτήν την αθλιότητα. Αυτό που γίνεται είναι αντι-διαφήμιση. Οι συμβάσεις είναι κατ’ επίφαση ανταποδοτικές".

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Μπιτσαξής τόνισε πως από την διοικητική ποινή που επέβαλλε εξαιρείται η χορηγία του ΟΠΑΠ προς την Εθνική ομάδα.

Παράλληλα προσέθεσε: "Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει συνάντηση μεταξύ του κ. Γερουλάνου και του κ. Πιλάβιου. Ο Υπουργός θα εξηγήσει στον Πρόεδρο της ΕΠΟ τις θεσμικές λεπτομέρειες για τις οποίες η Πολιτεία θα επαναλάβει -αν επαναλάβει- την χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω ΟΠΑΠ. Για να γίνει αυτό πρέπει α) αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, β) ρυθμίσεις που θα προβλέπουν ουσιαστική παρέμβαση της ΕΠΟ για διακοπή ή αναβολή αγώνων σε περίπτωση επεισοδίων, γ) μέτρα που θα ρυθμίζουν την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων ώστε οι ΠΑΕ να έχουν την αντικειμενική ευθύνη και δ) μέτρα που θα μας πείθουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι ποινές που επιβάλλονται, είναι ποινές-χάδι. Είναι μη ποινές!"

Πρέπει να τονιστεί πως για πρώτη φορά ο Πάνος Μπιτσαξής ξεκαθάρισε ότι το κομμάτι των αθλητικών ποινών ανήκει στην αρμοδιότητα της ΕΠΟ.

Άφησε τέλος υπονοούμενα για τα κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τις παρούσες συνθήκες, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά κενά στη σχετική σύμβαση.
ΠΗΓΗ: contra.gr