powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Υποβιβασμό για επεισόδια προτείνει και η ΕΠΟ

Η σημερινή «Καθημερινή» αποκαλύπτει τις αλλαγές που έχει αποφασίσει να κάνει η ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα για την αντιμετώπιση της βίας και σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αναμένεται να τις ανακοινώσει μέχρι το τέλος του μήνα και να τις περάσει στο Δ. Σ. του Μαΐου.

Φράση - κλειδί στη νέα πραγματικότητα θα είναι τα «επεισόδια ευρείας κλίμακας». Ετσι θα χαρακτηρίζονται τα επεισόδια τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε βρίσκεται στο γήπεδο.

Σε περίπτωση τέτοιων επεισοδίων, οι ποινές θα είναι σκληρές.

Θα προβλέπονται:

>>>Ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές και πρόστιμο που θα φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

>>>Απώλεια αγώνα - μηδενισμός της ομάδας που έχει ευθύνη για τα επεισόδια.

>>>Σε περίπτωση υποτροπής σε επεισόδια ευρείας κλίμακας, θα προβλέπεται ποινή υποβιβασμού!

Επίσης, στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα θα προβλέπονται, σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ, τα εξής:

α) Η υποτροπή για επεισόδια ευρείας κλίμακας να έχει ισχύ τριετίας και όχι μιας σεζόν, όπως συμβαίνει τώρα.

β) Τα πρόστιμα για επεισόδια ευρείας κλίμακας να φτάνουν μέχρι το 1 εκατ. ευρώ, όπως αντιστοίχως προβλέπεται από τη FIFA και την UEFA.

γ) Η αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ για γεγονότα αθλητικής βίας στα γήπεδα θα εκτείνεται χρονικά σε όλο το 24ωρο που περιλαμβάνει την τέλεση του αγώνα. Εξετάζεται, μάλιστα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι ΠΑΕ να φέρουν αντικειμενική ευθύνη για επεισόδια που γίνονται στους συνδέσμους οπαδών τους την ημέρα του αγώνα, αφού έχει επισημανθεί ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει σε εξέλιξη βεντέτα οπαδών των μεγάλων ομάδων, που εκδηλώνεται με επιθέσεις στους εχθρικούς συνδέσμους.