powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τι γίνεται με τους προφυλακισμένους - Που ψάχνει ο ανακριτής

Αρνητική ήταν η πρόταση τόσο του εισαγγελέα όσο και του ανακριτή στο αίτημα αποφυλάκισης του Βασίλη Καρακούλια και έτσι ο Έλληνας μπουκ θα παραμείνει στις φυλακές του Κορυδαλλού. «Όχι» του εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Τσακογιάννη, απομένει η άποψη του ανακριτή. Νέο αίτημα και από τον Αχιλλέα Μπέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, ο Έλληνας μπουκ που έχει προφυλακιστεί για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, Βασίλης Καρακούλιας, θα παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού. Κι αυτό, διότι το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε, απορρίφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ο ίδιος βέβαια δικαιούται να προσφύγει και στο συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος –σύμφωνα με πηγές της ίδιας εκπομπής- έχει «εισπράξει» ήδη το πρώτο «όχι» από την πλευρά του εισαγγελέα και απομένει η άποψη του ανακριτή.

Νέο αίτημα (το τρίτο κατά σειρά) για άρση της απόφασης προφυλάκισης του, κατέθεσε και ο Αχιλλέας Μπέος και περιμένει να κριθεί.

Θυμίζουμε πως αναμένεται και η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στη χώρα μας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές των Σκοπίων. Αυτό θα συμβεί εντός των προσεχών ημερών, ώστε να οδηγηθεί ακολούθως σε ελληνική φυλακή καθώς ως γνωστόν έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του ένατου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, επισκέφτηκε ο Αλέξης Κούγιας, όχι όμως για επίσημη κατάθεση. Εξάλλου, η συνεργασία του ανακριτή με τις αρχές της Ολλανδίας, της Αγγλίας, του Βελγίου, της Ρωσίας, της Μάλτας και της Κύπρου, συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς και αναμένονται αποτελέσματα που πιθανόν να βοηθήσουν καθοριστικά την ποινική δικαιοσύνη που προσπαθεί να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.