powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Mπιτσαξής: "Οι διοικήσεις πήραν στο λαιμό τους τον Ηρακλή"

Tην άποψη του πως οι διοικήσεις του Ηρακλή πήραν στον λαιμό τους τον φίλαθλο κόσμο του «Γηραιού», εξέφρασε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, μιλώντας στην "Δίκη" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας πως το πανό που αναρτήθηκε στο «Καυτανζόγλειο» στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου ξεπέρασε κάθε όριο. Κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του Γιώργου Ξενίδη.

«Το πανό του Ηρακλή ξεπέρασε κάθε όριο. Εγώ είμαι διαλλακτικός σε ό,τι αφορά τα πανό, παρά την οδηγία της UEFA πως το ποδόσφαιρο πρέπει να μένει εκτός πολιτικής. Καταλαβαίνω την έκρυθμη κατάσταση και ήμουν μάλιστα αυτός που ζήτησε να μην τιμωρηθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού που είχαν αναρτήσει κάτι εναντίον στο «Καραϊσκάκης» σε περίοδο που δεν υπήρχε αυτή η πολιτική αστάθεια», τόνισε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του «ΣΚΑΪ», για να συμπληρώσει:

«Η ανακοίνωση του Ηρακλή δεν πήρε θέση στο απύθμενο αίσχος. Αυτό που έγινε υπερέβη κάθε πολιτισμικό όριο και όριο αντοχής. Αναγνωρίζουμε την ιστορία του Ηρακλή που έχει συνδεθεί με το «Καυτανζόγλειο». Σεβόμαστε τον Ηρακλή και τον απλό φίλαθλό του τον οποίο πήραν στο λαιμό τους οι διοικήσεις. Αν η διοίκηση δεν δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα επαναληφθεί δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Πρέπει η ίδια να προστατεύσει την ιστορική έδρα της».

Αναφορικά με τη διαιτησία, ο Μπιτσαξής τάχθηκε υπέρ της κλήρωσης των διαιτητών, καταλήγοντας: «Η διαιτησία έχει πυροδοτήσει βία στο παρελθόν. Τώρα βλέπω μι σαφή βελτίωση. Για να αποφύγουμε στη χώρα της δημοκρατίας τη συζήτηση περί διαιτησίας, πιστεύω στην κλήρωση των διαιτητών».

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ωστόσο πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, ο οποίος αφού καταδίκασε τα επεισόδια, τα απέδωσε στην κόντρα της ΕΠΟ με τις προηγούμενες διοικήσεις του συλλόγου.

«Καταδικάζουμε το πανό, τα επεισόδια και τα υβριστικά συνθήματα. Πιστεύουμε όμως πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα. Υπάρχει βεντέτα κατά του Ηρακλή. Εμείς πρώτοι θέλουμε να τελειώσει το πρόβλημα. Παρακαλάμε την ΕΠΟ δύο εβδομάδες να μιλήσουμε, όμως πληρώνουμε τους χειρισμούς άλλων παραγόντων που ήταν στον σύλλογο», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου μέσου πριν αναρωτηθεί: «Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτό που έγινε εις βάρος του Ηρακλή, αλλά έδειξε επιλεκτική κρίση για τα επεισόδια;»

Όσον αφορά στο τί ζήτησαν από την ΕΠΟ, υπογράμμισε: «Θέλαμε παράταση μεταγραφών και αναβολή αγωνιστικών υποχρεώσεων για μία εβδομάδα, όπως πήραν όλες οι ομάδες που ενεπλάκησαν στις δικαστικές διαμάχες. Παίζουμε με 16 χρονών παιδιά. Τα αιτήματά μας απορρίφτηκαν μέσω τηλεφώνου χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτό έδειξε πως συνεχίζεται η κόντρα στον Ηρακλή. Ο κόσμος όπως γνωρίζετε είναι γενικότερα αγανακτισμένος».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο Ξενίδης αρνήθηκε να απαντήσει για το αν οι άνθρωποι του Ηρακλή ψάχνουν να αγοράσουν ΑΦΜ άλλης ομάδας ώστε να συγχωνευτούν.