powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Για κακουργηματική απάτη μέσω της στοιχηματικής του εταιρείας παραπέμπεται ο αντιπρόεδρος της Παναχαϊκής

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Δημήτρης Δρόσος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για εξαπάτηση 12 ατόμων μέσω της στοιχηματικής του εταιρείας.

Η «Δίκη» αποκαλύπτει ότι το υπ’ αριθμ. 806/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών τον παραπέμπει μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Τζιβελέκη για την αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Το βούλευμα αποφαίνεται ότι:

«Στην Αθήνα,  κατά το χρονικό διάστημα από 25.03.2005 έως 30.07.2007, ενεργώντας από κοινού, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψαν ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιον σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, το δε περιουσιακό όφελος και η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ. Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού και έχοντας συστήσει εταιρεία στοιχημάτων με γραφεία και προσωπικό στη Ν. Σμύρνη και στη συνέχεια στο Καλαμάκι Αττικής, με την επωνυμία «Δρόσος Δ. και ΣΙΑ Ο.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «WINBET», με τις εν γνώσει τους ψευδείς παραστάσεις προς τους 12 μηνυτές ότι είναι φερέγγυοι και αξιόπιστοι επαγγελματίες του χώρου του διαδικτυακού στοιχήματος, τόσο με συμπερασματικά συναγόμενες δηλώσεις, θεμελιούμενες στην ύπαρξη της αναληθώς εμφανιζόμενης ως σοβαρής ανωτέρω επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, όσο και με ρητές διαβεβαιώσεις ότι τα στοιχεία που παρέδωσαν σ’ αυτούς (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης), για την είσοδο στους στοιχηματικούς λογαριασμούς τους στην αλλοδαπή στοιχηματική εταιρεία με έδρα τη Μάλτα και επωνυμία «MAGNAS GAMINGMALTA LIMITED» (διακριτικό τίτλο «EXPEKT»), ήταν μοναδικά και τα γνώριζαν μόνο οι ίδιοι (μηνυτές), έπεισαν αυτούς να καταθέσουν  στην ανωτέρω αλλοδαπή εταιρεία το συνολικό ποσό των 205.022 ευρώ, στο οποίο απέβλεπαν με τις μερικότερες πράξεις τους, ενώ η αλήθεια, την οποία αν γνώριζαν οι μηνυτές δεν θα είχαν καταθέσει τα χρήματά τους, ήταν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι και σκόπευαν εξαρχής στην εξαπάτηση των μηνυτών, εφόσον οι λογαριασμοί στους οποίους είχαν παραχωρήσει πρόσβαση σ’ αυτούς (με την παράδοση ονόματος χρήση και κωδικού) δεν ήταν οι πραγματικοί, αλλά πλασματικοί που φέρονταν ως κερδοφόροι, ώστε να διατηρείται η παραπλάνηση των μηνυτών και να ενθαρρύνονται αυτοί να μην προβαίνουν σε αναλήψεις, αλλά να καταθέτουν περισσότερα χρήματα, ενώ προς τους πραγματικούς λογαριασμούς τους στην ανωτέρω αλλοδαπή εταιρεία στοιχημάτων είχαν πρόσβαση μόνο οι κατηγορούμενοι, με τη χρήση των μοναδικών κωδικών που αυτοί δημιούργησαν κατά τη διαδικασία ανοίγματος αυτών, από τους οποίους μετέφεραν σταδιακά τα χρήματα των μηνυτών προς άλλον λογαριασμό με το όνομα VIP, προς όφελος του δικαιούχου του, όπως από την αρχή σκόπευαν, με συνέπεια την αντίστοιχη βλάβη των μηνυτών, η οποία τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την εξαπάτησή τους από τους κατηγορουμένους, συνιστάμενη συνολικά στο ανωτέρω ποσό».

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα, αποφάσισε να διατηρήσει σε ισχύ τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του κατηγορούμενου Δημήτρη Δρόσου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα. Παράλληλα διατήρησε σε ισχύ την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Βασίλη Τζιβελέκη. Και οι δύο περιοριστικοί όροι είχαν επιβληθεί από την 24η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.