powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Άλλο Ισπανία, άλλο Ελλάδα;

Στη ραδιοφωνική "Έφεση" της προηγούμενης Τρίτης ο δικηγόρος Ν.Λαγαρίας αναφέρθηκε στο βαθμό απόδειξης που απαιτείται, στο ποδόσφαιρο, για να επιβληθούν πειθαρχικές - όχι ποινικές - καταδίκες για στημένα και στοιχηματική απάτη.
 Και δεν είναι άλλος από τον λεγόμενο βαθμό του comfortable satisfaction, δηλαδή κάτι περισσότερο από απλή πιθανολόγηση και κάτι λιγότερο από πλήρη απόδειξη.
Αυτό έχει κρίνει το CAS στην υπόθεση Skënderbeu Korçë κατά UEFA, έτσι αναφέρει ρητά και ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Και οι εκθέσεις της Sport Radar από μόνες τους, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του CAS, ικανοποιούν αυτό το βαθμό απόδειξης.
Ο δικηγόρος έκανε μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση:
Ότι η ΕΠΟ λησμονεί μερικές φορές την ανεξαρτησία της.
Και ειδικά για τα στημένα και τη στοιχηματική απάτη, κάποιοι στην Ομοσπονδία συγχέουν το βαθμό απόδειξης του comfortable satisfaction, που απαιτείται για πειθαρχικές καταδίκες, μ’ αυτόν της πλήρους απόδειξης που θα χρειαζόταν για ποινικές.
Η διερεύνηση της υπόθεσης Ραούλ Μπράβο στην Ισπανία ξεκίνησε και βασίζεται σε μια έκθεση της SportRadar (El Pais, χθες: "…A partir deahí el documento elaborado por laempresa Sport Radar para la UEFAdetalla los indicios encontradosquedivide en tres grupos…",https://elpais.com/deportes/2019/05/29/actualidad/1559156924_845109.html).
Και θα διερευνηθεί τόσο πειθαρχικά όσο και ποινικά αφού ο Ρ.Μπράβο συνελήφθη ήδη από την ισπανική Αστυνομία (" … Spanish Police Arrest Raul Bravo, other Soccer Players for Match-Fixing … ", https://www.thenationalherald.com/246223/spanish-police-arrest-raul-bravo-other-soccer-players-for-match-fixing/).
Εδώ, οι εκθέσεις της Sport Radar συνεχίζουν ακόμα να καταλήγουν στα σκουπίδια, παρότι η ΕΠΟ τις χρυσοπληρώνει.
Και κάποιοι δε διστάζουν να χορηγούν ακόμα και δώδεκα αναβολές στο ευρωπαϊκό καμάρι της Sport Radar.