powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

"Παρεμβαίνει εξωθεσμικά ο Κούγιας"

 Από το δικηγορικό γραφείο "Athlos - Γεώργιος Π. Παναγόπουλος" λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Προς αποκατάσταση της παραποιηθεισης πραγματικότητας για τα όσα διαδραματισθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ στο Διαιτητικο Δικαστήριο της ΕΠΟ, θέλω να διευκρινισω τα εξής :


1.Κατ'αρχην δεν μπορώ να αντιληφθώ το περίεργο ενδιαφέρον του κ. Κούγια για την υπόθεση, αφού ούτε η ΠΑΕ ΑΕ Λαρισα  εμπλέκεται σε αυτην, ούτε ο ίδιος έχει κάποια επαγγελματική ανάμειξη στην συγκεκριμένη δίκη.

2.Ο συνάδελφος μάλιστα προσπάθησε να παρέμβει εξωθεσμικα στην δικαστική διαδικασία του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ και με δημόσια δήλωση λίγο πριν την συζήτηση επιδιώκοντας να εξωθησει τις Αρεοπαγιτες κ. Μπιτζουνη και κ. Μαργελλου σε αυτοεξαιρεση, και με δεύτερη δήλωση μετά την συζήτηση, επιδιώκοντας να τις επηρεάσει κατά τον σχηματισμό της δικανικης τους πεποίθησης. 

3.Επισης δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα ούτε στον κ. Κούγια, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, να αναμειγνύει τους εντολεις μου, την ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ και τον κ. Ροκακη, σε οποιοδήποτε παρασκηνιακο παιχνίδι με άλλους συλλόγους και ξένα συμφέροντα. 

4.Μαλιστα ο συνάδελφος που συνηθίζει να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, υπό το κράτος προφανώς της πανελληνίως γνωστής μονομανιας του κατά του κ. Θωμαιδη για πολλοστή φορά συγχέει την προσχηματικη τηλεοπτική δίκη με την πραγματική δίκη στο Διαιτητικο Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου παρασταθηκα με εντολή του κ. Ροκακη που με επέλεξε ως δικηγόρο της ΠΑΕ για τις δικαστικές επιτυχίες μου κι όχι για τις ραδιοτηλεοπτικες εμφανίσεις μου. 

5.Εξ άλλου τόσο οι εντολεις μου, όσο και εγώ ως ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους ,σεβόμαστε απόλυτα την Πρόεδρο και τα μέλη του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ και απορρίπτουμε συλληβδην τα θλιβερά και ρυπαρα υπονοούμενα περί ιδιαίτερων φιλικών σχέσεων Αρεοπαγιτων του Διαιτητικου Δικαστηρίου με πληρεξούσια δικηγόρο άλλης ομάδας που εμπλέκεται στην ίδια δίκη. 

6.Θεωρω οτι αυτές οι μειωτικες και προσβλητικες αναφορές για την δικαιοσύνη και τις συγκεκριμένες ανώτατες λειτουργούς της, συνιστούν ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ BULLYING και πρέπει άμεσα να απασχολήσουν τα εντεταλμένα όργανα της ΕΠΟ, δηλαδή τους ποδοσφαιρικους εισαγγελείς και την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως φυσικά και τον πάσχοντα από κώφωση ΔΣΑ. 

7.Οσον αφορά το περιβόητο δήθεν εκπρόθεσμο, παραπέμπω στην ρητή δήλωση της Προέδρου του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ που, παρά τις παρατηρήσεις που νόμιμα διατύπωσε,κατά την ακροαματική διαδικασία ξεκαθάρισε οτι δεν τίθεται πλέον τέτοιο ζήτημα.
Υπενθυμίζω οτι η κ. Πρόεδρος ναι μεν στην αρχή της διαδικασίας έθεσε το ζήτημα του παραδεκτου της υποβολής της προσφυγής, πλην όμως με διακριτικό τρόπο, χωρίς να αναφερθεί ποια ΠΑΕ εννοούσε. 
Ξεκινώντας όμως την αγόρευσή μου με παρρησια, όπως συνηθίζω στην υπερτριακονταετη καριέρα μου, παραδεχθηκα οτι επρόκειτο για την δική μας προσφυγή που πράγματι λόγω των πιεστικων συνθηκών επιδεικνυοντας πλήρη επαγγελματισμο και άκρα επιμέλεια,αμέσως μόλις έλαβα από τον Πρόεδρο την εντολή άσκησης αυτοτελούς προσφυγής ακριβώς στις 09.45 το βράδυ της Τετάρτης 5.8.2020 και προκειμένου η ΠΑΕ να είναι εμπρόθεσμη ως προς το σκέλος της απόφασης της 31.7.2020 της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, συνέταξα αστραπιαία το δικογραφο και το κατέθεσα μέσω email στην ΕΠΟ στις 11.45 της ίδιας ημέρας, ρητά επιφυλασσομενος να το επανακαταθεσω με την σφραγίδα της ΠΑΕ το επόμενο πρωί.
Κάτι που έπραξα σε συνεννόηση με την γραμματεία του Διαιτητικου Δικαστηρίου καλύπτοντας και την τυπική προϋπόθεση που δικαιολογημενα απαίτησε η κ. Πρόεδρος. 

8.Σημειωνω επιπλέον οτι η διορθωμένη νόμιμα προσφυγή μας κατατέθηκε στις 6.8.2020, δηλαδή εντός της πενθήμερης προθεσμίας, αφού η συμπροσβαλλομενη απόφαση της Εκτελεστικης Επιτροπής της ΕΠΟ εκδόθηκε την 3.8.2020!

9.Οι γνωστές ειρωνείες του Α. Κούγια για την επιστημονική μου ιδιότητα ως Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ και για τον χειρισμό άλλων υποθεσεων μου, και μάλιστα άκρως επιτυχημένων, (όπως με την Δόξα Δράμας) , κατά το παρελθόν, όπως για την ΠΑΕ Πανελευσινιακος, προκαλούν κλαυσιγελω στο πανελλήνιο, ειδικά όταν οι εξωδικες δηλώσεις μου εναντίον του μένουν αναπάντητες εδώ και κάτι μήνες κι όταν ο ίδιος αρκείται σε βυζαντινολογιες αποφεύγοντας να κρίνει επιστημονικά την γνωμοδότηση μου για την υπόθεση των μπαράζ και της αναδιάρθρωσης. 

10.Επομενως διαβεβαιωνω κάθε οψιμως αγωνιουντα για τα Χανιά, οτι ενωμένοι οι φίλαθλοι των Χανίων, ο Πρόεδρος κ. Ροκακης και εγώ ως ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την τελική  δικαίωση, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ!

Υ. Γ. Επειδή το Διαιτητικο Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ υπό την παρούσα σύνθεση του ούτε κλαίει, ούτε γελάει, όπως φαντασιωνεται ο κ. Κούγιας, και επιδεικνύει μία πρωτοφανή σοβαρότητα για Διαιτητικο Όργανο της ΕΠΟ με τις  αποφάσεις του, σύντομα αυτός και ο γνωστός περίγυρος του θα συνειδητοποιησουν οτι "γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος""

Σ.Σ. Η δήλωση Παναγοπουλου είναι απάντηση σε χθεσινή δήλωση Κούγια http://aelfc.gr/anakoinoseis-menu/item/3266-dilosi-k-aleksi-koygia