powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αυγενάκειος "αναδιάρθρωση": Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να βασιστείτε;

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του καλύτερου ever, που έχει προκαλέσει "αναδιαρθωτικό πυρετό και χάος" σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"…Κατόπιν της προσωρινής αναστολής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, σε εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την για τον περιορισμό της διάδοσης και της  διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, προκύπτει ζήτημα λήξης και καθ’ οιονδήποτε τρόπο περάτωσης, όπως επίσης και ολοκλήρωσης των προσωρινών διακοπεισών αθλητικών διοργανώσεων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν δυνάμει των ως άνω προληπτικών μέτρων. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ανωτέρω ζήτημα, ενδέχεται να απαιτηθεί η τροποποίηση, αναλόγως και κατά περίπτωση, των αντίστοιχων κανονισμών και των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της εν εξελίξει αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν άμεση ισχύ, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης …’.

Από μια εσφαλμένη παραδοχή, ότι δήθεν ήταν απαιτούμενη μια τροπολογία («ακόμα μια») για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, ενώ αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ απλά με απόφαση της Ε.Ε. ΕΠΟ βάσει του άρθρου 79 του καταστατικού ΕΠΟ (ανωτέρα βία), έφτασε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει χωρίς λόγο για πλειοψηφίες ¾, και για απολύτως παράτυπες αυξομειώσεις ομάδων και αλλαγές στο format των διοργανώσεων, που δεν βασίζονται ούτε στον νόμο ούτε στους κανονισμούς.

Έλεος, Lefterakis!