powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Κατασχέθηκε server με στοιχήματα 30 εκατ. ευρώ

 Ολόφρεσκο ρεπορτάζ από τον ειδικό συνεργάτη της "Δίκης" για το στοιχηματικό παρασκήνιο:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί έρευνα από τις φορολογικές αρχές της Αγγλίας σε εταιρία ιδιοκτησίας Έλληνα νεαρού επιχειρηματία γνωστού ως Bon Viveur Σπύρου Μ ...( τα πραγματικά και αληθίνα στοιχεία του επιχειρηματία τα έχουμε στη διάθεση μας) και την εταιρία D.... A.... LTD ύστερα από καταγγελία της επιτροπής παιγνίων της Νήσου του Ανθρώπου ( Isle of Man ) για δραστηριότητες στοιχηματικών ιστοσελίδων ( Ασιάτικου Στοιχήματος, Ανταλλακτηρίου και Ευρωπαικού Στοιχήματος ) όπου η εταιρία του ενεργεί σαν Broker Στοιχημάτων σε χώρες που έχουν απαγορευτεί στοιχηματικές σελίδες και ανταλλακτήρια στοιχήματος ( Betfair ).
Έχει γίνει επίσημα κρατική καταγγελία προς την εταιρία που εδρεύει στο Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η άδεια διεξαγωγής στοιχημάτων ενώ είχε λήξει από περασμένο Μάρτιο η εταιρία συνέχιζε να χρησιμοποιεί άδεια χωρίς να την έχει ανανεώσει αλλά και διατηρούσε πολλαπλές σελίδες σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Επίσης κατέσχεσαν τον τοπικό σέρβερ που χρησιμοποιούσε για να περνάνε οι πληρωμές πελατών και διαδικτυακών συνεργατών του στις ιστοσελίδες που λειτουργούσε είτε ως διαχειριστής είτε ως συνιδιοκτήτης με ετήσιο κύκλο σε τζίρο στοιχημάτων στα 30 εκατομμύρια ευρώ..
Επίσης οι κρατικές αρχές προχώρησαν σε ενημέρωση όλων των τραπεζών και ηλεκτρονικών πορτοφολιών που δραστηριοποιείται η Αγγλική Εταιρία ότι δεν λειτουργεί υπό την δικιά τους άδεια όπως επίσης ενημερώσαν τον κατάλογο black list με την εισαγωγή την ιστοσελίδων του.
Όσο αφορά τον Έλληνα επιχειρηματία κάνει λόγο αναφορές ότι οι καταγγελίες τους δεν έχουν υπόσταση και ότι όλες οι ενέργειες της εταιρίας του είναι νόμιμες ενώ πλέον η εταιρία του έχει αποκτήσει άδεια στοιχηματικών δραστηριοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ επίσης έχει δείξει το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει άδεια ξανά στην Ελληνική αγορά.
Βέβαια αυτό δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα καθώς η εταιρία του λαμβάνει στοιχημάτα χιλιάδων ευρώ από την Ελληνική και όχι μόνο αγορά μέσω εφαρμογών Skype, Viber, Whats app, Telegram