powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΚΕΠ για το ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ: "Αρεοπαγίτες, αντισταθείτε"!

 Από την ΚΕΠ (Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών) λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

"ΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ          ΟΥΤΕ... ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΕΣ,                    ΟΥΤΕ... ΑΡΕ(ΙΑΝ) ΟΠΑΓΙΤΕΣ


Μετά την δημοσίευση της πρώτης αλλά απόλυτα ενδεικτικής παρτίδας αποφάσεων (επί των αιτήσεων των μελών μας Μανώλη ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, Λάμπρου ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΥ, Matias Ricardo VERON και Diogo SISTON κατά των ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ και ΟΦΗ) των Αρεοπαγιτων του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η ΚΕΠ, κατόπιν ψύχραιμης μελέτης τους, παρατηρεί τα εξής :
Α.Και οι 4 αποφάσεις που εξέδωσαν οι Αρεοπαγιτες κ. Χρήστος ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ και κ. Ιωάννα ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ-ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗ, είναι πολλαπλά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, γιατί, παρά την πρωτοφανή και παράδοξη (αλλά για τους παροικούντες την ποδοσφαιρικη Ιερουσαλήμ, απόλυτα ΕΞΗΓΗΣΙΜΗ!) για Ανώτατους Τακτικούς Δικαστές νομολογιακης μεταστροφης τους καταγράφουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ και 
παγιώνουν ριζοσπαστικες δικαστικές κατακτήσεις, όπως :
1ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ:
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ την ύπαρξη ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ θεωρώντας οτι οι τωρινές νέες ΠΑΕ ευθύνονται για τα χρέη των παλαιών ΠΑΕ!

2ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ έναντι του άρθρου 111 του Ν. 2725 /1999! 

3ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ FIFA! 

4ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ:
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016, παρότι προβλέπεται στον Αθλητικό Νόμο κι έχει υιοθετηθεί κι από την Εκτελεστικη Επιτροπή της ΕΠΟ, δίνοντας το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές να προσφύγουν ακόμα κι αν διαθέτουν αρκετά παλαιότερες αποφάσεις! 

5ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 107/2020 (Κοντοβας κατά Άρη, απόφαση που κανείς δεν βάζει πια το χέρι του στο Ευαγγέλιο, αν και μέχρι πότε θα ισχύει!) 

6ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΚΙ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ! 

7ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ! 

8ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ :
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1, λόγω έλλειψης εννομου συμφέροντος! (κάτι που φυσικά ισχύει και για την ΕΠΟ αλλά και για τις άλλες Λίγκες, αν βέβαια τολμήσουν να εμφανισθούν στις επόμενες δίκες!) 

Β. Αυτά είναι τα θετικά νομικά πορίσματα που προκύπτουν από το πρώτο μέρος του σκεπτικου των μέχρι τώρα αποφάσεων. 
Υπάρχει όμως και η αντίθετη πλευρά (Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ!) του δεύτερου μέρους του πανομοιότυπου σκεπτικου που σηματοδοτεί και το κοινό διατακτικό τους :
1ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ:
Θεωρούν εσφαλμένα, καθ'υπερβαση και κατά παράβαση του νόμου οτι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής της διάταξης του άρθρου ΑΚ 281 και καταλογιζουν καταχρηστική άσκηση δικαιώματος στους ποδοσφαιριστές που κατά τον μεν κ. ΚΑΤΣΙΑΝΗ αποδεικνύεται από την μη άσκηση αγωγών κατά των Προέδρων των τότε ΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 118 Α του Ν. 2725, κατά δε την κ. ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ προκύπτει από την δήθεν μακροχρόνια αδράνεια των ποδοσφαιριστων για την εκτέλεση των αποφάσεων τους. 

2ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :
ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ειδικά το άρθρο 17 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ που υποχρεώνει τους Δικαστές - Διαιτητές να εφαρμόζουν ΜΟΝΟ το Καταστατικό και τους Κανονισμούς ΕΠΟ και FIFA! 

3ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :
Δυστυχώς τα σκεπτικα των αποφάσεων από πλευράς επιστημονικου επιπέδου και ανάλυσης, ΥΣΤΕΡΟΥΝ εμφανώς σε σύγκριση με τις αποφάσεις ακόμα και του αμαρτωλού Τακτικού Διαιτητικου Δικαστηρίου των αειμνηστων συνταξιούχων Δικαστικών τότε ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ και ΜΑΖΑΡΑΚΗ και των δικηγόρων! 
(Είναι αλήθεια οτι οι εξειδικευμένοι νομικοί του Αθλητικού Δικαίου, άλλα περίμεναν από ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ!) 

5ο  ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :
Η αντιφατικοτητα μεταξύ του σκεπτικου και του διατακτικου με την ad hoc απόφαση του ΚΟΝΤΟΒΑ υποτιμά το κύρος των ίδιων των Αρεοπαγιτων, καθώς αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τον νομικό αλλά και τον κοινό νου Η ΊΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ "ΔΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΙΣΘΗΣΗ", αλλάζοντας νομολογία μέσα σε λίγες μέρες επί ομοειδών υποθέσεων! 

6ο ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :
Φυσικά το χειρότερο όλων είναι το απορριπτικο διατακτικό που δεν μπορούσε να εκδοθεί, αν δεν βρισκόταν η πιο ευφάνταστη (sic! ) νομική λύση για να εκτονωθουν άνωθεν πιέσεις και για να εμφανισθούν φαινομενικά εξισορροπητικες αποφάσεις. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, εμείς ως ΚΕΠ, τα αδικημένα μέλη μας κι ο δονκιχωτικα αγωνιζόμενος κοινός νομικός σύμβουλος μας, δηλώνουν δημοσίως κι ευθαρσώς οτι :

1.ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ τους συγκεκριμένους Αρεοπαγιτες, παρότι δεν μας δικαίωσαν επί της ουσίας, 

2.ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ που υπό αντίξοες συνθήκες, άντεξαν και μας δικαίωσαν ηθικά αλλά και νομικά, 

3.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ, επειδή, έστω και με εκπτώσεις στον όρκο τους, κατόρθωσαν ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ MINIMUM ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ! 

4.ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ για την ωμή ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ που συντελείται την τελευταία δεκαετία εις βάρος των κεκτημενων δικαστικά περιουσιακών δικαιωμάτων τους, με την αγαστή συμπαιγνια Πολιτείας και ΕΠΟ, πολιτικών και παραγόντων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, δεν πρόκειται ούτε να μιμηθούν τον δρόμο της ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ που υπονοησαν ομάδες, παράγοντες και δικηγόροι, ούτε θα καταφυγουν στην ολισθηρη για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη νομική οδό της απειλής υποβολής μηνύσεων κατά των Αρεοπαγιτων, 

5.ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ όμως τους πάντες από ΠΑΕ και τους γνωστούς αόρατους προστάτες τους μέχρι και τους Αρεοπαγιτες, οτι ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, απαιτώντας από τα αρμόδια δικαστήρια και όργανα, εντός κι εκτός Ελλάδας, την αποκατάσταση του δικαίου, 

6.ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τους Ανωτατους Δικαστές της χώρας να αποδείξουν οτι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΚΙ ΌΧΙ... ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Ή... ΑΡΕΙΑΝΟΠΑΓΙΤΕΣ (που κατέβηκαν σε αυτή την δύσμοιρη χώρα από... ΆΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!) και να βάλουν, έστω για ένα εικοσιτετραωρο τον εαυτό τους στην θέση αυτών των κατεστραμμενων συνανθρώπων μας και να ζήσουν ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ! 
  
7.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Ή ΝΑ Τολμήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ υιοθετώντας, έστω ένα μέρος των προτάσεων που τους υπέβαλε μέσω της Ανοιχτής Επιστολής του ο Νομικός μας Σύμβουλος, Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ, ΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ, ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ FIFA ΚΑΙ ΤΟΥ CAS!!! 

Υ. Γ. 1:Η ΚΕΠ και τα καταληστευθεντα μέλη της ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, έστω και την ύστατη ώρα, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ, μέσω της άσκησης ΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ υπέρ των κοινών μελών μας, γιατί αποτελεί διασυρμό η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΗΘΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ! 
Υ.Γ.2:Η ΚΕΠ προτείνει στο ΔΣ του ΠΣΑΠ ως μόνη νόμιμη αντίδραση για τα όσα συμβαίνουν στην Επιτροπή Ανδρόνικου και στην Επιτροπή των Αρεοπαγιτων, ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΌΡΩΝ-ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ και την ταυτόχρονη ενημέρωση της FIFFRO και της FIFA, πριν το κάνουμε εμείς! 
Υ. Γ. 3:Άραγε ο de facto ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ... ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που έχει δηλώσει δημοσίως οτι στην περίπτωση του ΑΡΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ οι κανονισμοί και οι αποφάσεις της FIFA, εν όψει και του χειρισμού της Ολιστικής Μελέτης της FIFA, μήπως πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στους ποδοσφαιριστές που ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ; 
Υ. Γ. 3:Άραγε ο τρίτος Αρεοπαγίτης κ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ που έχει ήδη καθυστερήσει να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των προσφυγών ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ και ΦΑΤΙ, θα αποδείξει ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ; 
Υ. Γ. 4:Άραγε η Πρόεδρος του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ που υποσχόταν οτι θα αλλάξει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, θα καλύψει τα μέλη της για τα αντάξια πρωτοετών φοιτητών Νομικής σκεπτικα περί ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, δείχνοντας στον Ελληνικό Λαό οτι τουλάχιστον Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΕΚΔΙΚΑΖΟΜΕΝΕΣ (και μάλιστα στο στάδιο έκδοσης αποφάσεων) ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟΥ NOOR ONE ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ; 


             ΑΘΗΝΑ 22.10.2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΚΕΠ) 


    Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ "