powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Απόψε αργά το βράδυ"

                              1.

https://www.gavros.gr/article/podosfairo/304676-laquo-paratash-raquo-enos-xronoy-gia-tis-ekloges-ths-epo

"…Πιο συγκεκριμένα η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Η υπό έγκριση τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού του ως άνω τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο προστίθεται τρίτη παράγραφος, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στο εν λόγω σωματείο εντός του έτους 2020 και συγκριμένα έως τις 14-10-2020, αντιβαίνει στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 22, παρ. 1 του Ν. 2725/1999 που προβλέπει εκλογές ανά τετραετία, καθόσον η θητεία του Προέδρου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των λοιπών οργάνων της ΕΠΟ, πλην των Δικαστικών Οργάνων, λήγει στις 18-8-2021 και όχι στις 14-10-2020. Ήτοι λήγει τέσσερα έτη μετά την εκλογή των ανωτέρω οργάνων της ΕΠΟ, των οποίων η θητεία δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ που διορίσθηκε από την FIFA στις 14-10-2016»…"

2.

"Διαιτητικό ΕΠΟ : Πολύ κακό για το τίποτα"

https://www.to10.gr/podosfero/epo/1013111/dietitiko-epo-poly-kako-gia-tipota/

"…Στην απόφαση να απορρίψει την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά των αποφάσεων της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 16ης Ιουνίου 2020 με αντικείμενο τροποποιήσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας οδηγήθηκε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο… Υπενθυμίζεται, ότι οι εν λόγω αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. απορρίφθηκαν, ουσιωδώς, πριν λίγες μέρες από το αρμόδιο για τα θέματα αυτά, δηλαδή για τις εγκρίσεις τροποποιήσεων καταστατικού, δικαστικό όργανο του νόμου, δηλαδή το Ειρηνοδικείο Αθηνών με ένα σκεπτικό που δεν επιδέχεται αντιρρήσεων και το οποίο κλόνισε βαθύτατα την πεποίθηση της Ε.Π.Ο. πως μπορεί, κόντρα σε αναγκαστικές διατάξεις του νόμου, να τροποποιεί κατά βούληση το καταστατικό της όπως κάθε φορά τη βολεύει… Τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα η Ε.Π.Ο.; Τίποτε άλλο, πέραν όσων ορίζει ο νόμος και όχι όσων προβλέπουν το καταστατικό και οι κανονισμοί της. Να προσπαθήσει, δηλαδή, να αλλάξει την απόφαση του Ειρηνοδικείου με τα μέσα που ο νόμος της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει και κανένα άλλο, ούτε καν με τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου."

3.

"Αυγενάκης: Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τις προτάσεις της ολιστικής μελέτης, ελπίζουμε να συμφωνήσει και η ΕΠΟ"

https://soccerplus.gr/avgenakis-eimaste-apolyta-symfonoi-me-tis-protaseis-tis-olistikis-meletis-elpizoume-na-symfonisei-kai-i-epo/

"…Για το αν ήθελε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και αν τελικά δεν τα κατάφερε, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: “Δεν το φέραμε ακόμηΠεριμέναμε την ολιστική μελέτη από τη FIFA και την UEFA, την οποία θα την έχουμε απόψε αργά το βράδυ. Αύριο είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα στην έδρα της UEFA. Θα είναι περίπου στις 1000 σελίδες. Μέσα σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται εξαιρετικά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες προτάσεις, που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αντιπροσωπευτικότητα. Ελπίζουμε να αγκαλιαστούν και από τη σημερινή ηγεσία της ΕΠΟ. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως σύμφωνη με αυτές και θέλουμε να τις εφαρμόσουμε. Θα παραδώσουμε λοιπόν την ολιστική μελέτη στον πρωθυπουργό και μετά θα αποφασίσουμε … Για το αυτοδιοίκητο κι αν ενδεχόμενη αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ προσκρούει σε αυτό: “Το αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει αυτόνομα κράτος. Με την ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ στο τέλος υπήρξε σεβασμός στην ελληνική νομοθεσία. Πρώτα έλεγαν εκλογές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, τελικά θα γίνουν τον Νοέμβριο γιατί είναι νόμος του κράτους. Είμαστε κυρίαρχο κράτος και κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να υπακούει στο νόμο. Το καταλαβαίνουν όλοι, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που κοιτάζουν τη βόλεψή τους και πετούν ένα αυτοδιοίκητο”…".