powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΚΕΠ προς ΠΣΑΠ: "Να προσφύγετε στη FIFPRO για τις αδιανόητες αναβολές"

Η Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών απέστειλε έγγραφο προς τον ΠΣΑΠ και τον καλεί να αποσύρει τους εκπροσώπους του από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. 

Ιδού:

"ΠΡΟΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΣΑΠ

ΑΙΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ

Της "ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ" (ΚΕΠ)

Κύριε Πρόεδρε, 

Μετά την σημερινή εξέλιξη και την απαράδεκτη τρίτη αναβολή συζήτησης της υπόθεσης του κοινού μέλους μας Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ από το Διαιτητικο Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, είναι προφανές πλέον οτι :

1.Τα Διαιτητικά Όργανα της ΕΠΟ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστες,

2.Το Διαιτητικο Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν εφαρμόζει ούτε τον ΚΙΜΠ, ούτε τον Δικονομικο Κανονισμό Λειτουργίας του,

3 Το Διαιτητικο Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, κατά παραβασιν του Συντάγματος, ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΕΙ ουσιαστικά, αναβάλλοντας συνεχώς μία απλή ενεργοποίηση πειθαρχικης ποινής που το ίδιο έχει επιβάλλει, 

4.Στα περίπου 15 χρόνια λειτουργίας του,ακόμα και με παράνομες συνθέσεις, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ή ΑΝΕΤΡΕΨΕ επιβληθείσα πειθαρχικη ποινη,

5.Αποτελει σκάνδαλο όχι μόνο η χορήγηση τρίτης αναβολής(λόγω δήλωσης ασθενείας της κ. ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ - ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗ) σε επί δύο μήνες εκκρεμή αίτηση απλής και τυπικής ενεργοποίησης ποινής, αλλά και η επίμονη άρνηση του Διαιτητή - Δικαστή κ. Χρήστου ΚΑΤΣΙΑΝΗ, παρά την έντονη αντίδραση των πληρεξουσίων δικηγορων μας κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ, να ορίσει ως νέα δικάσιμο όχι την 7.12.2020,ΟΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΈΧΕΙ ΉΔΗ ΟΡΙΣΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ SISTON, DAMIANO και ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, αλλά την 9.12.2020,οπότε η έτερη Αρεοπαγίτης κ. ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ - ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗ, έχει ορισθεί να συζητήσει τις αιτήσεις αναψηλαφησης των ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ!
Δηλαδή, δημιουργείται κατά τρόπο αντιδικονομικο, παράδοξη και πρωθυστερη εκδίκαση της αναψηλαφησης σε σχέση με την ενεργοποίηση, γεγονός που διαχωρίζει την ίδια υπόθεση σε δύο δικασιμους με διαφορά δύο ημερών σε δύο διαφορετικούς διαιτητες - δικαστές με άμεσο κίνδυνο έκδοσης νέων αντιφατικων αποφάσεων!

6.Σας υπενθυμίζουμε το γεγονός οτι η ΕΠΟ και το Ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι ήδη εκτεθειμένοι ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ από την FIFA, εξ αιτίας μίας απαράδεκτης απόφασης του ΔΔΠ, υπό την προηγούμενη σύνθεση του, για την υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ,η κρίση του οποίου δεν εμπόδισε την FIFA να αναγκασει δια της Πειθαρχικης Επιτροπής της την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εκτελέσει τις αποφάσεις της και να εξοφλήσει οφειλές της προηγούμενης δεκαετίας σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και μάνατζερ στο 100%,συν τόκους κλπ. 

7.Επισης σας ενημερώνουμε οτι, όπως αποδεικνύεται από την περιβόητη ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ FIFA ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, οι FIFA - UEFA, είτε επειδή δεν γνωρίζουν, είτε επειδή η ΕΠΟ και οι Λίγκες τις έχουν παραπληροφορησει, ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΟΤΙ:
Α. Η ΠΕΕΟΔ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΈΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΈΝΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ! 

Β. ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ! 

Γ. ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ! 

Δ. ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΑΕ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ! 

Ε. ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΚΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟΜΕΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ! 

ΣΤ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ CAS! 

Ζ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Ως εκ τούτου και λόγω της τεράστιας θεσμικής σημασίας του όλου θέματος της λειτουργίας των διαιτητικων οργάνων της ΕΠΟ, σας προτείνουμε συνδυασμένες νομικές δράσεις στα αρμόδια όργανα στην Ελλάδα και στην Ελβετία και

               ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ 

1.Να ενημερώσετε άμεσα τις FIFA-UEFA και FIFFRO, 

2.Να αποσύρετε άμεσα τους διαιτητές - δικηγόρους, εκπροσώπους του ΠΣΑΠ, τόσο στην ΠΕΕΟΔ, όσο και στο ΔΔΠ/ΕΠΟ, μέχρι η ΕΠΟ και οι διεθνείς ποδοσφαιρικοι θεσμοί να αποκαταστησουν την διασαλευθεισα ποδοσφαιρικη εννομη τάξη και να επιβάλλουν την λειτουργία τους σύμφωνα με τα καταστατικα, τους κανονισμούς και την Ολιστική Μελέτη. 

              ΑΘΗΝΑ 30.11.2020

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ"