powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ο Καφές ζητάει την πειθαρχική δίωξη Ζαγοράκη!

Είκοσι πρώην ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος σύμβουλος της ΕΠΟ Παντελής Καφές) καταγγέλλουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον Γιώργο Δημητρίου και τα μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας στον ποδοσφαιρικο εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Ιδού:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ 


ΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
(Κατ 'άρθρον 61 του Καταστατικού της ΕΠΟ, 2α του ΠΚ και 25α ΠΚ)

Των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών - μελών της "ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ" (ΚΕΠ) :

1.Παντελή ΚΑΦΕ,
2.Ευθυμιου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, 
3.Κωνσταντινου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,
4.Γρηγοριου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, 
5.Εμμανουηλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, 
7.Στυλιανού ΤΣΟΥΚΑΝΗ, 
8.Μιχαλη ΚΥΡΓΙΑ, 
9.Ricardo FATY, 
10.Matias Ricardo VERON,
11.Νικολαου ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,
12.Diogo SISTON,
13.Μarcello DAMIANO,
14.Λαμπρου ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΥ,
15.Jean Dennis WANGA,
16. Ευσταθίου ΡΟΚΑ,
17.Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, 
18.Μιλτιαδη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, 
19.Μηνα ΙΩΣΗΠΟΥ, 
20.Kwame Pele FRIMPONG.

           Κ Α Τ Α 

1.Του Θεόδωρου ΖΑΓΟΡΑΚΗ, Προέδρου της ΕΠΟ, 
2.Του Γεωργίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, 
3.Ολων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, 
4.Ολων των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. 

Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα, 

Είμαστε όλοι πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστες με τεράστια καριέρα σε πολλές ΠΑΕ, δυστυχώς όμως κάποιες από αυτές μεταχειριζομενες τα γνωστά καταδολιευτικα τρυκ απέφευγαν επί χρόνια να πληρώσουν τα δεδουλευμένα μας που είχαν επιδικασθει από την ΠΕΕΟΔ /ΕΠΟ. 
Μετά από πολυχρονους δικαστικούς αγώνες με την βοήθεια του νομικού συμβούλου της ΚΕΠ κατορθωσαμε να ενεργοποιησουμε μέσω της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ την διαδικασία διαδοχής του άρθρου 45 του νέου Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και να αξιοποιησουμε, τόσο τους νέους διεθνείς κανονισμούς, όσο και τη νομολογία περί αθλητικής διαδοχής (Sporting Succession) των οργάνων της FIFA και του CAS. 
Μέσα σε αυτά τα νέα κανονιστικα πλαίσια προσφυγαμε ενώπιον του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ το οποίο, με τη νέα σύνθεση Αρεοπαγιτων υπό την προεδρία της κ. Μπιτζουνη, εξέδωσε επί των αιτήσεων μας για επιβολή ποινών μία μεγάλη σειρά αποφάσεων που ακόμα κι αυτές που έκριναν καταχρηστικο το αίτημα μας για επιβολή ποινών εις βάρος των ΠΑΕ, αφενός μεν ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ, αφετέρου δε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΟΧΕΣ ΠΑΕ ΥΠΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟ 50% ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ! 
Δηλαδή το ΔΔΠ ως προς αυτές τις νομολογιακες κρίσεις ακολούθησε πιστά την νομολογία της FIFA και του CAS, ανεξάρτητα από το γεγονός οτι εκεί επιδικαζεται το 100%!

ΕΠΕΙΔΗ, ΌΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ! 

ΕΠΕΙΔΗ όμως οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ, ΑΕΛ, ΙΩΝΙΚΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και ΑΙΓΑΛΕΩ αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις αποφάσεις μας, αναγκασθηκαμε να καταθέσουμε καταγγελίες σε όλα τα εμπλεκόμενα όργανα της ΕΠΟ (Διεύθυνση Αδειοδότησης κλπ), δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς όλες οι ΠΑΕ αδειοδοτηθηκαν κανονικά, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του ΔΔΠ. 

ΕΠΕΙΔΗ από τις 22.2.2021 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αρνείται αντικαταστατικα, αντικανονικά και παράνομα να συζητήσει την αίτηση μας ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 66,παρ.17 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ. 

ΕΠΕΙΔΗ αποστείλαμε πλήθος προσωπικών επιστολών προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας και ίση μεταχείριση μας με τους αλλοδαπούς συμπαίκτες μας που δικαιώνονται από τα διεθνή όργανα και εισπράττουν τα επιδικασθεντα δεδουλευμένα τους. 

ΕΠΕΙΔΗ δεν λάβαμε καμία απάντηση, ούτε κλήση μας σε κάποια συνάντηση, γεγονός που μας ανάγκασε να συγκαλεσουμε για την Πέμπτη 24.6.2021 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του πρώην συνάδελφου μας κ. ΖΑΓΟΡΑΚΗ. 

ΕΠΕΙΔΗ όμως το κλίμα είναι τεταμένο και καθώς η ΚΕΠ δεν θέλει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάθε είδους προβοκάτσιας, αποφασίσαμε να ματαιωσουμε αυτή την ακραία κι έσχατη μορφή διαμαρτυρίας και να συνεχίσουμε με πιο σκληρές διεκδικητικες νομικές ενέργειες, όπως η παρούσα. 

ΕΠΕΙΔΗ άλλωστε ήδη δεν έχουμε επιτρέψει να τελεσιδικησουν οι επικυρώσεις των βαθμολογιών της SL1 και της Sl2, καθώς εκκρεμούν ενώπιον του ΔΔΠ για την δικάσιμο της 13.7.2021 οι σχετικές προσφυγές μας. 

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 61 ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ, Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ FIFA ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΈΝΑ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ! 


ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2α ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΠΕΡΙ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ"Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ" αποτελεί το πιο θεμελιώδες πεδίο για την πειθαρχικη ευθύνη των αξιωματουχων του ποδοσφαίρου! 

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 25α ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ, πρώτη και κυρία αρμοδιότητα του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικων Διώξεων Ποδοσφαιρικων αδικημάτων, είναι Η ΆΣΚΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ! 

ΕΠΕΙΔΗ η επώνυμη καταγγελία μας είναι απόλυτα στοιχειοθετημενη επί εγχώριων και διεθνών καταστατικων και κανονιστικων διατάξεων και διαιτητικων αποφάσεων, τις οποίες η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ επιμένει να αγνοεί και να μην εφαρμόζει. 

ΕΠΕΙΔΗ είστε ο τελευταίος που μπορείτε να επιβαλλετε την πλήρη εφαρμογή του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ σε Πειθαρχικό επίπεδο,για να προστατεύστε ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο από περαιτέρω διεθνή διασυρμό, ενώπιον των οργάνων της UEFA - FIFA, όπου πρόκειται να προσφύγουμε! 




ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας 

              ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ 

ΝΑ ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, του Διευθυντή Αδειοδότησης και όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων για όλες τις προπεριγραφεισες πράξεις και παραλείψεις τους, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ FIFA, προκειμένου να τους επιβληθούν από τα αρμόδια πειθαρχικα όργανα της ΕΠΟ οι προβλεπόμενες πειθαρχικες ποινές".