powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Δεκαπέντε απλήρωτοι παίκτες του Άρη καλούν Αγκάνθο!

Δεκαπέντε πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη απέστειλαν έγγραφο στον πάλαι ποτέ συμπαίκτη τους Ντ.Αγκάνθο, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της FIFPro. 

Ιδού: 

"ΠΡΟΣ


Τον Πρόεδρο
Της FIFPro
mr.David AGANTHO

ΑΙΤΗΣΗ

1.Του Γρηγόρη ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,
2.Του Μανώλη ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,
3.Του Κώστα ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,
4.Του Μιχάλη ΚΥΡΓΙΑ,
5.Του Στέλιου ΤΣΟΥΚΑΝΗ,
6.Του Θέμη ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,
7.Του Ricardo FATY,
8.Του Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ,
9.Του Βασίλη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ,
10.Του Νίκου ΓΚΟΛΙΑ,
11.Του Μπάμπη ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ,
12.Του Μάρκου ΒΕΛΛΙΔΗ,
13.Του Κώστα ΚΑΣΝΑΦΕΡΗ,
14.Του Victoras JACOB,
15.Του Νίκου ΤΣΟΥΜΑΝΗ+

Φίλε και παλιέ συμπαίκτη David,
Χαρήκαμε ιδιαίτερα μόλις πληροφορηθηκαμε την εκλογή σου ως προέδρου της FIFPro και γι'αυτη την επιτυχία σου σε συγχαίρουμε και σου ευχόμαστε να πετύχεις στην θητεία σου τόσα"Θεσμικά Γκολ"που θα αλλάξουν τον χάρτη των δικαιωμάτων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι μας τόσο αγαπάμε.

Όπως θα θυμάσαι, όλοι εμείς,οι περισσότεροι εκ των οποίων,που αγωνισθηκαμε μαζί σου για την ομάδα του ΑΡΗ, μετά τον υποβιβασμό του Άρη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παρότι κερδίσαμε τις προσφυγές μας στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, ποτέ δεν μπορέσαμε να την εκτελέσουμε και να εισπράξουμε τα χρήματα που μας είχαν επιδικαστεί, γιατί η ΕΠΟ και το Ελληνικό κράτος εξαπατώντας και την FIFA θεώρησαν οτι η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν είχε καμία σχέση με την παλιά και δεν ήταν υποχρεωμένη να μας πληρώσει.

Με αφορμή την σκανδαλώδη υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ που η ΕΠΟ πήρε το μέρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κόντρα στην απόφαση της FIFA που την υποχρέωνε να πληρώσει όλα τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ προς τους συναδέλφους μας SISTON,PORTILLA, UMBIDES etc, κάποιοι από μας ασκήσαμε παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο τής ΕΠΟ και στην συνέχεια , επειδή είχαμε παράπονα από την παθητική στάση του ΠΣΑΠ, ιδρύσαμε μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους μας την ΚΕΠ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ.

Μετά μάλιστα την καταδίκη της ΕΠΟ και του Άρη από την FIFA  για την μη συμμόρφωση τους στις αποφάσεις της,η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αναγκάσθηκε να πληρώσει στους παραπάνω συναδέλφους μας ολόκληρα τα ποσά των αποφάσεων με τόκους κι έξοδα.

Παράλληλα με τον δικηγόρο της ΚΕΠ και πληρεξούσιο μας κ.Γεωργιο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ,προσφυγαμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ζητώντας να τιμωρηθεί η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ ως αθλητική διάδοχος ,αν δεν μας πλήρωνε το 50% των αποφάσεων μας σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Παναγιώτης ΚΟΝΤΟΒΑΣ με την πρώτη ιστορική απόφαση κατόρθωσε να κερδίσει και να αναγκάσει τον νέο Άρη να του πληρώσει το μισό ποσό.
Το ίδιο έγινε και στην υπόθεση του Βασίλη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ που κι αυτός εισέπραξε ένα μικρό ποσό.
Όμως δυστυχώς οι Ανώτατοι Τακτικοί Δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου δέχτηκαν πιέσεις από την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ και σε όλες τις άλλες υποθέσεις, παρότι δέχτηκαν οτι η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι αθλητική διάδοχος και μας οφείλει το 50%,δεν ανάγκασε τον Άρη να μας πληρώσει μη επιβάλλοντας τις ποινές που έπρεπε, γιατί έκρινε οτι τόσα χρόνια αδρανησαμε και δεν διεκδικήσαμε τα χρήματα μας, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από μας με τον δικηγόρο μας είχαμε κάνει πλήθος ενεργειών.

Μάλιστα μόλις πληροφορηθηκαμε οτι και εσύ διεκδικούσες 100.000€ , προσπαθήσαμε να σε ενημερώσουμε, ώστε να συνεργαστούμε.
Τελικά εσύ συνεχισες με τη νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ και φυσικά το Διαιτητικο Δικαστήριο απέρριψε και την δική σου προσφυγή με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό.

Στη συνέχεια το CAS δικαίωσε και τον συμπατριώτη σου Lozzano ORIOL που κι αυτός πήρε από τον Άρη όλα τα λεφτά του με τόκους κι έξοδα.

Κι ενώ όλοι μας με την ΚΕΠ συνεχίζαμε τον δικαστικό αγώνα μας,θα έμαθες οτι ο συμπαίκτης μας Νίκος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ που δεν είχε χρήματα για τα δικαστικά έξοδα και δεν έκανε προσφυγή,στις 5 .10.2021 δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα του και αυτοκτόνησε!

Η αυτοκτονία του συγκλόνισε την κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να αρχίσει μία συζήτηση για πολιτική λύση του προβλήματος, μετά από λίγες μέρες όμως το θέμα πήγε να ξεχαστεί.
Μέχρι που η ΚΕΠ ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας ΤΣΟΥΜΑΝΗ και με τις ενέργειες της ανάγκασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να δεσμευτεί δημοσίως οτι στις επόμενες ημέρες θα πληρώσει στην οικογένεια τα 31.000€  που ο Νίκος είχε κερδίσει στην Επιτροπή,κατ'εξαιρεση όπως είπε και μόνο γι'αυτη την υπόθεση!

Όπως θα έχεις μάθει,η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μόνιμα υπέρ των ΠΑΕ, γιατί πολιτικοί, δικαστές και παράγοντες της ΕΠΟ με νόμους, κανονισμούς και αποφάσεις δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς της FIFA και τις αποφάσεις του CAS ,μη επιτρέποντας επί 20 χρόνια την εκτέλεση των αποφάσεων τους.

Δυστυχώς οι Έλληνες και οι ξένοι ποδοσφαιριστες που αγωνίστηκαν στις ελληνικές ΠΑΕ δεν είχαν την πρέπουσα συμπαράσταση, ούτε από τον ΠΣΑΠ, ούτε από την FIFPro, παρά τις συνεχείς πιέσεις κι ενημερώσεις τους.
Το μόνο που έγινε ήταν το Fund της FIFPro που θα μοίραζε μία βοήθεια στους ποδοσφαιριστές που είχαν χάσει τα λεφτά τους, όμως δυστυχώς ο ΠΣΑΠ δεν συμπεριέλαβε κανέναν από μας, όπως άλλωστε έκανε και εις βάρος εκατοντάδων άλλων Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών..
Βέβαια έτσι κι αλλιώς το ποσό που θα δοθεί στους παίκτες που δήλωσε ο ΠΣΑΠ από άλλες ομάδες δεν υπερβαίνει το 8% της κάθε απαίτησης.

Φίλε -Συναδελφε ,Πρόεδρε, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η άδικη κατάσταση, γιατί αποτελεί άνιση μεταχείριση μας οι συμπαίκτες μας που πήγαν σε επιτροπές τηςfifa να παίρνουν όλα τα λεφτά τους και μόνο δύο από μας να παίρνουν τα μισά από την ΕΠΟ.
Για να καταλάβεις την αδικία σου αναφέρουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του συναδέλφου μας DIOGO SISTON που πήρε όλα τα λεφτά του από τον Άρη μέσω Fifa και δεν πήρε τίποτα από τον ΙΩΝΙΚΟ μέσω ΕΠΟ!

Σε ενημερώνουμε οτι όλοι μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το 100% των δεδουλευμενων μας, εκτός από τους ΚΟΝΤΟΒΑ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ που πλέον ζητάμε το υπόλοιπο 50%!, καθώς οι 1ος έως και 7ος από μας έχουμε και αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ,και αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ,οι10ος
και 11ος περιμένουμε εδώ και 2 μήνες απόφαση της ΠΕΕΟΔ,οι 12ος,13ος και 14ος έχουμε εδώ και μήνες προσφύγει στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ και ο 15ος συμπεριελήφθη τιμής ένεκεν στην λίστα μας, γιατί με τον θάνατο του κατά τραγική ειρωνεία προσέφερε τεράστια βοήθεια σε όλους μας.

Όπως ξέρεις από την δική σου υπόθεση,οι διεθνείς ποδοσφαιρικοι κανονισμοί δεν μας
επιτρέπουν να προσφύγουμε απευθείας στην FIFA, γι'αυτό η ΚΕΠ κι εμείς προσωπικά ζητάμε την δική σου συμπαράσταση και την νομική-θεσμικη βοήθεια της FIFPro για να δικαιωθεί επιτέλους ο πολύχρονος αγώνας μας.

Με συναδελφικους χαιρετισμούς

    
Οι νομικοί σύμβουλοι της ΚΕΠ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΚΟΣΜΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ   ΜΗΤΣΙΟΣ"