powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΚΕΠ: "Ανακρίβειες Μπαντή"

 Από την Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ κ.Γιωργος ΜΠΑΝΤΗΣ έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ δηλώσεων, συνεντεύξεων κι ανακοινώσεων, τόσων που ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας άλλος προκάτοχος του είχαν κάνει για διάστημα πολλών ετών, όσον αφορά το φλέγον ζήτημα των χρεών.


Είναι προφανές οτι γι'αυτη την κινητικότητα, υπεύθυνες είναι οι τελευταίες συνεχείς νομικές κινήσεις της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ που επιτέλους πέτυχαν την κινητοποίηση και του ΠΣΑΠΠ.
Επειδή όμως στην τελευταία συνέντευξη του κ.ΜΠΑΝΤΗ ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες, οφείλουμε να τις επισημάνουμε:

Α.Αρχικά ως προς τα αριθμητικά δεδομένα κατά τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ ,τα χρέη 65 ΠΑΕ προς 1.500 ποδοσφαιριστες φτάνουν στο "τρομακτικό νούμερο" των 25.000.000€ τα τελευταία 10 χρόνια.
Κατά την ΚΕΠ τα χρέη αυτών των ΠΑΕ κυμαίνονται με μέτριους υπολογισμούς από 80.000.000€ έως 100.000.000€ από το 2001 μέχρι σήμερα προς τουλάχιστον 2.000 Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές!
(Σε επόμενο δελτίο μας λίαν συντόμως ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ!)

Β.Στη συνέχεια ο κ.ΜΠΑΝΤΗΣ δήλωσε οτι"όλοι οι νόμοι της πολιτείας ευνοούσαν τις ΠΑΕ."
Δεν μας είπε όμως ποιες ήσαν οι νομικές αντιδράσεις του ΠΣΑΠ απέναντι σε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Γ.Επισης κατελογισε ευθύνες στην ΕΠΟ για την ανοχή της στις ανεκτελεστες αποφάσεις.
Δεν μας είπε όμως,αν ο ΠΣΑΠ αντέδρασε ποτέ στις συνεχείς δυσμενείς για τους ποδοσφαιριστές τροποποιήσεις των κανονισμών ,αν οι εκπρόσωποι του στις επιτροπές έθεσαν veto (και βεβαίως γιατί δεν παραιτήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούσαν με παράνομες συνθέσεις!)και αν η νομική υπηρεσία του προέβη σε σχετικές καταγγελίες στην FIFA.

Δ.Ακόμα διαπίστωσε οτι οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστες που επέλεξαν τις επιτροπές της FIFA έχουν θετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους Έλληνες κι αλλοδαπούς που προτίμησαν τις επιτροπές της ΕΠΟ.
Δεν μας είπε όμως γιατί ο ΠΣΑΠ επέτρεψε να διαιωνίζεται αυτή η ανισότητα που παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ε."Ο ποδοσφαιριστης που χάνει τα χρήματα του από 2-3 ομάδες χάνει την γη κάτω από τα πόδια του."
Κι από 4,κι από 5 ομάδες πολλοί έχασαν τα δεδουλευμενα τους όλα αυτά τα χρόνια, όμως ο ΠΣΑΠ αποδεχόταν αυτή την θλιβερή πραγματικότητα.

(Μην ξεχνάτε οτι ο πρόεδρος μας και πρώην μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΠ κ.ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ έχει λαμβάνειν από τον ΟΦΗ,τον ΗΡΑΚΛΗ και τον ΠΑΣ!)

ΣΤ.Η τραγική ειρωνεία είναι οτι όπως παραδέχεται ο κ.ΜΠΑΝΤΗΣ ,την ίδια εμπειρία έχει βιώσει κι αυτός.
Και μάλιστα από τον παλιό ΗΡΑΚΛΗ, όταν είχε δικηγορο μαζί με αρκετούς συμπαίκτες του,τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΠ.
Δεν μας εξηγεί όμως γιατί σταμάτησε την αντιδικία με τον ΗΡΑΚΛΗ και ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ δεν παίρνει θέση στο σκάνδαλο του "ΤΡΙΓΛΗΡΑΚΛΗ" και στον αγώνα που συνεχίζουν με την ΚΕΠ οι τότε συμπαίκτες του!

Ζ."Λογω των οφειλομένων οι ποδοσφαιριστές πάσχουν από κατάθλιψη, γι'αυτό ο ΠΣΑΠ αντιμετωπίζει κάθε περίπτωση χωριστά και στέκεται στο πλευρό τους, ενώ θα οργανώσει και ομάδα ψυχολόγων": μεγάλες κουβέντες, ουσία μηδέν!
Μήπως κ.Μπαντη, πρέπει να συγκροτησετε ομάδα Ελλήνων και ξένων νομικών για να διεκδικήσετε την επιστροφή των κλεμμένων και να αποφευχθούν πιθανές ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΕΣ και ΑΥΤΟΔΙΚΙΕΣ;

Η.Μνημονευοντας το τραγικό περιστατικό της αυτοχειριας ΤΣΟΥΜΑΝΗ, ενώ αποκάλυψε τις άριστες σχέσεις του μακαρίτη με τον ΠΣΑΠ,δεν εξήγησε πως κι αν στάθηκε στο πλευρό του και βεβαίως γιατί μετά τον θάνατο του δεν προέβη όχι μόνο στην έκδοση μιας ανακοίνωσης αλλά δεν στήριξε ούτε την οικογένεια του.
Μάλιστα παραδέχεται οτι στον ΤΣΟΥΜΑΝΗ, όφειλαν 3 ΠΑΕ, ενώ ως ΚΕΠ διεκδικούμε την οφειλή από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ , γνωρίζουμε για την οφειλή της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ(για την οποία δεν υπήρξε δικαστική διεκδίκηση από την νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ) και δεχθηκαμε τις εξηγήσεις του προπονητή της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ περί μη ύπαρξης οφειλής, κάτι που μας πιστοποίησε κι ο ΠΣΑΠ, καθώς μας κοινοποίησε μία απλή εξώδικη δήλωση της νομικής υπηρεσίας του προς την ΠΑΕ.
Άρα κ.ΜΠΑΝΤΗ πρέπει να μας κατονομασετε ποια είναι η δεύτερη ΠΑΕ και ποια η τρίτη ΠΑΕ για να μην αιωρείται η φημολογία και οι αντιδικίες μεταξύ των ΠΑΕ στις οποίες αγωνίστηκε, όπως συνέβη τις τελευταίες ημέρες με τις αντικρουόμενες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κ.ΕΥΓΕΝΙΟΥ και του κ.ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ, όπως και να μας γνωστοποιήσετε τις σχετικές αποφάσεις!

Θ.Για την προεδρία του ΖΑΓΟΡΑΚΗ είπε οτι η προσπάθεια έγινε αλλά τελικά δεν άντεξε, ενώ ιδανική λύση θα ήταν μία επιτροπή σωτηρίας από τους παίκτες του 2004.
Δεν μας είπε όμως αν έγινε μια επίσημη συνάντηση ΖΑΓΟΡΑΚΗ και ΠΣΑΠ για το θέμα των χρεών και δεν μας εξήγησε πως αυτοί οι ήρωες του 2004 που είναι επίλεκτα μέλη του ΠΣΑΠ, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν για τον συμπαίκτη τους Παντελή ΚΑΦΕ αλλά δεν έκαναν καμία ενέργεια  για κανέναν από τους χιλιάδες συναδελφους τους που έχασαν τα δεδουλευμενα τους!

Ι.Για την πρόσφατη επίσημη συνάντηση της διοικητικής και νομικής αντιπροσωπείας του ΠΣΑΠ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όχι μόνο δεν μας διαφωτισε αλλά αντίθετα συσκοτισε το τοπίο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ μας αποκάλυψε οτι ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ κ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΠΣΑΠ!
Γιατί άραγε κ.Προεδρε κρατάτε μυστική την περιβόητη τρίτη λύση που προτείνατε;
Μήπως γιατί γνωρίζετε οτι δεν θα τύχει της συγκατάθεσης των μελών της ΚΕΠ αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του ΠΣΑΠ, όταν βέβαια δεησετε να ενημερωθούν;

Κ.Κατα τα άλλα στην δήλωση σας υπεραμυνθηκατε της λύσης που ακούει στο όνομα ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.
Μήπως ξεχάσατε την παταγωδη αποτυχία,με υπαιτιότητα και του ΠΣΑΠ,του περιβόητου ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ;
Γιατί αντιγράφετε και μάλιστα νομικά ανορθόγραφα την εδώ και μήνες πρόταση της ΚΕΠ για την ανάγκη σύστασης ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ;
Γιατί αποφύγατε να περιαυτολογησετε για την λύση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ FIFPro, όπου ακόμα περιμένουμε την απάντηση σας στο εξώδικο μας για τα κριτήρια επιλογής αλλά και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που δηλώσατε;
Γιατί δεν εξηγειτε τους λόγους που ακόμα η FIFPro δεν εκταμιευει, έστω αυτά τα ψίχουλα στους δικαιούχους;

Λ.Μηπως για αυτούς ακριβώς τους λόγους κλείνοντας την συνέντευξη σας, υποστηρίξατε οτι ο ΠΣΑΠ πράττει πολύ περισσότερα από όσα διατυμπανίζει;
Μα κ.ΜΠΑΝΤΗ,η... ντουντουκα του ΠΣΑΠ τόσα χρόνια...παιανιζει μόνο για ασήμαντα γεγονότα.
Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η αποσιώπηση των λεπτομερειών του "θριάμβου"απέναντι στην ΠΑΕ ΑΕΛ πρόσφατα στο CAS!

Μ.Γιατι μην μου πείτε οτι αξίζουν θριαμβολογιας οι δηλώσεις σας περί προσφοράς εκ μέρους του ΠΣΑΠ 300.000€ για παράβολα και για τις εργατοώρες της νομικής υπηρεσίας σας, όταν ο γραμματέας μας κ.ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ έζησε στο πετσί του την άνευ παραβολου παρέμβαση σας.
Δεν είδαμε όμως τόσα χρόνια καμία αντίδραση σας για τα υπέρογκα παράβολα της απάνθρωπης ΕΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!

Ν.Τελος οι ορθές παρατηρήσεις σας για τις απαράδεκτα ετεροχρονισμένες διαδικασίες αδειοδότησης των ΠΑΕ από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ "καίγονται"από την επί χρόνια ανοχή σας στα νοσηρα φαινόμενα Γ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΗΛ.ΑΡΚΟΥΔΗ και την μακροχρόνια αδράνεια σας στην καταφανή παράβαση κανονισμών και νόμων!
Και φυσικά κάνατε γαργαρα, όπως οι προκάτοχοι σας τις επί χρόνια παράνομες συνθέσεις της ΠΕΕΟΔ και τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα που διέπραξε , πότε υπό την ευλογία του ΠΣΑΠ και πότε υπό την ανοχή του ο παρολίγο ισόβιος πρόεδρος της κ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ!

Κύριε Πρόεδρε του ΠΣΑΠΠ, πρέπει να καταλάβετε η ΚΕΠ, ουτε σας αντιπολιτεύεται, ούτε ο πρόεδρος κι ο γραμματέας της θέλουν να γίνουν...βεζυρηδες στην θέση των... πασάδων, απλά σας επισημαίνει τα χρόνια λάθη σας  και τις παραλείψεις διαρκείας και σας καλεί σε έναν κοινό αγώνα, ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, εντός κι εκτός Ελλάδος.
Η ΚΕΠ σας άνοιξε τον δρόμο στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και μπράβο σας που τον ακολουθήσατε, έστω και σε περιορισμένη βάση,σας άνοιξε τον δρόμο στην ΕΕΑ και τώρα σας ανοίγει τον δρόμο στην FIFA και στα πολιτικά δικαστήρια, όπου σας καλεί να παρέμβετε.
Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ...

             ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ"