powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Από το 2019 η δράση της εγκληματικής οργάνωσης - 14 νέες κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Political, αρκετοί από τους προφυλακισμένους για την εγκληματική οργάνωση της δολοφονίας Λυγγερίδη θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. 

Στο νέο κατηγορητήριο «πρωταγωνιστεί» ξανά όλη η ηγετική ομάδα των 7 ατόμων της Θ7. Ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός με το παρατσούκλι «Κοντός» αλλά και οι συγκατηγορούμενοί του «Ρουμάνος» και «Shark».

Στις νέες κατηγορίες που αποδίδουν στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε από το 2019, συμπεριλαμβάνονται ανθρωποκτονία, αλλά και συμμετοχή στα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2023. 

Έτσι, από την προηγούμενη εβδομάδα όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» περνούν και πάλι την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν. 

Συνολικά πρόκειται για 14 νέες κατηγορίες. Ανάμεσα σ’ αυτές τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 23 Απριλίου 2023, ληστείες, κλοπές, εμπρησμοί, εκρήξεις και ναρκωτικά για ορισμένους από τα μέλη.

«Υπάρχουν νέες συνομιλίες και βίντεο από τη δράση ορισμένων μελών», αναφέρει πηγή της ΕΛΑΣ. 

Μάλιστα στο νέο κατηγορητήριο αναφέρεται: «Έχετε συγκροτήσει σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων».