powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

"Αδιαφάνεια στην ΕΠΣ Άρτας"

Για όσα συμβαίνουν στην ΕΠΣ Άρτας ο πρώην διαιτητής Ηλ.Μαζαράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΣ Άρτας στις 24 και 25 Ιουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την καταδίκη μου για όσα συνέβησαν και να δηλώσω τις θέσεις μου σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση.

Η απόφαση να ανακοινωθεί η τιμωρία μου κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης στις 24 Ιουλίου ήταν αυθαίρετη και αδικαιολόγητη. Η απόφαση αυτή όχι μόνο ήταν αδικαιολόγητη, αλλά και ενδεικτική της έλλειψης διαφάνειας στη διοίκηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και εντάσεις. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και αποχώρησε, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί αύριο την ίδια ώρα αφήνοντας τα μέλη σε σύγχυση και αναστάτωση.

Ανάλογα, η επόμενη ημέρα στιγματίστηκε από τον αποκλεισμό δέκα σωματείων, μια κίνηση που θεωρήθηκε ως προσπάθεια ελέγχου της διαδικασίας, ήταν μια πράξη που φάνηκε να στοχεύει στην εξασφάλιση της πλειοψηφίας, και υπονόμευσης της δημοκρατίας και της διαφάνειας. Παρά τους αποκλεισμούς, όλα τα σωματεία παρευρέθηκαν και απαίτησαν εξηγήσεις. Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Πρόεδρος αποχώρησε και πάλι, επικαλούμενος απόφαση ΔΣ για αναβολή.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν στην παραίτηση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα, επιβεβαιώνοντας την κρίση εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει η διοίκηση.

Παρά τη σαφή ένδειξη δυσαρέσκειας από την πλειοψηφία των μελών, ο Πρόεδρος συνεχίζει να διοικεί την ΕΠΣ Άρτας, υποστηριζόμενος από μόλις 5-6 σωματεία επί Συνόλου 23 σωματείων. Αυτή η στήριξη δεν επαρκεί για να νομιμοποιήσει τις ενέργειές του, και πολλοί κάνουν λόγο για παράνομη και αυθαίρετη διοίκηση.

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ζητώ την άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΕΠΣ Άρτας. Η συμπεριφορά του κατά τις συνελεύσεις έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τα σωματεία και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στο διοικητικό όργανο. Η παραίτησή του είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της τάξης και της αξιοπιστίας της Ένωσης.

Καλώ όλα τα σωματεία της ΕΠΣ Άρτας να σταθούμε ενωμένοι και να συνεργαστούμε για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω την παρουσία και τη συμβολή των σωματείων που δεν βρίσκονται στην πλειοψηφία. Οι διαφορές απόψεων και η υγιής αντιπαράθεση αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας και συμβάλλουν στη λήψη πιο ολοκληρωμένων και δίκαιων αποφάσεων. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και στην κοινή μας προσπάθεια να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα στις διαδικασίες μας. Είναι κρίσιμο να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και να δουλέψουμε μαζί για την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος που αγαπάμε.

Δεσμεύομαι να εργαστώ ακούραστα για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στην ΕΠΣ Άρτας. Η φωνή των σωματείων πρέπει να ακούγεται και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το ποδόσφαιρο της Άρτας".