powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Γ.ΣΠΑΝΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ κατέβασαν από το βήμα τον πρόεδρο της Ένωσης διαιτητών»

Ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών, Γιώργος Σπανέας, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τα προβλήματα της διαιτησίας και αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης, Μανώλης Γιανναδάκης, κατέβηκε με το ζόρι από το βήμα στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Για το οριακό οφσάιντ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Καλλιθέας, αρχικά, ανέφερε: «Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες ούτε στον επόπτη, ούτε στον διαιτητή. Ο άλλος μετρούσε με τις... μεζούρες και είδατε τι έγινε. Δεν γνωρίζω αν παίζει κατά αυτόν τον τρόπο, αν είναι τυπολάτρης ή σε άλλα παιχνίδια το βλέπει διαφορετικά. Δεν γνωρίζω τι κάνει. Εδώ μπορεί να χρειάστηκε να πάει με το γράμμα του νόμου για να μην του ξεφύγει το παιχνίδι».

Για τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ τόνισε: «Ο ερχομός των τριών ξένων στην ΚΕΔ ήταν λογικό να φέρει προβλήματα. Υπό την πίεση του χρόνου σχεδόν πήραν τους παλιούς πίνακες και τελείωσε η ιστορία. Το λάθος που έκαναν ήταν η παραμονή αυτού που συντηρούσε την κατάσταση. Βγήκαν οι εννιά και κρατήσαμε τον Μάνταλο παρατηρητή, ήταν λάθος. Τον βάλαμε εκεί, γιατί; Για να συνεχίσει το έργο; Θα πρέπει να ανοιχτεί ένας φάκελος για κάθε διαιτητή».

Για τα οικονομικά ζητήματα στην Ένωση διαιτητών: «Δεν κατηγορήσαμε ότι κάποιος πήρε τα χρήματα και έφυγε. Η Ομοσπονδία ήταν κλειστή και δεν έκανε σχολές. Όταν είδαμε φως από την ολιστική μελέτη ψηφίστηκε ομόφωνα να παραδώσουν οι προηγούμενες διοικήσεις, με παρουσία ορκωτού λογιστή, για να ξέρουμε που πήγαν τα χρήματα σε κάθε Ένωση. 

Θα σας πω, ήταν παρών και ο κ. Τζώρτζογλου, ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, κατέβασαν με το ζόρι από το βήμα τον πρόεδρο της Ένωσης διαιτητών, τον κ. Γιανναδάκη, οι σύνεδροι της Γενικής Συνέλευσης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών μιλούσε για καταγγελίες εναντίον της ΕΠΟ, αλλά εγώ έλεγα ότι η λύση είναι η επαφή. Είχαμε ανοίξει αρκετές πόρτες και είχα πει οι σύνδεσμοι να είναι σχολείο».

Τόνισε, τέλος, για τον κ. Αυγενάκη: «Ο κ. Αυγενάκης είχε νομοθετήσει οι εν ενεργεία διαιτητές να διοικούν την διαιτησία και όταν ρώτησα τον κ. Μπαλτάκο μου είχε πει ότι αυτό γίνεται και στις διοικήσεις σωματείων. Τώρα τελευταία για όλα φταίει ο Σιδηρόπουλος...»