powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Εγώ όταν... καιγόταν ο Δίας όποιος μιλούσε έβλεπε το ηλιοβασίλεμα»!

Ο πρώην διεθνής ρέφερι, Πέτρος Κωνσταντινέας, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για την υπάρχουσα κατάσταση στη διαιτησία.

Αρχικά, ανέφερε για το οριακό οφσάιντ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα: «Οριακή είναι η φάση, δεν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας πέρα από την τεχνολογία να διακρίνει αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι. Κανονικά, είναι εκεί ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ για να τον ρωτήσετε για το VAR. Είναι υποχρέωση της ΕΠΟ και της Λίγκας. Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, λέω αναγκαστήκαμε για την ανεπαρκεία της ΕΠΟ και της Λίγκας. Η Κυβέρνηση είναι βοηθητική σε αυτά».

Τόνισε ότι: «Ο καλός διαιτητής είναι αυτός που εκπέμπει την προσωπικότητά του. Σε ένα ματς ήρεμο ήταν δεν πρέπει να είναι πέραν του δέοντος τυπικός. Καλό είναι να είναι τυπικός όταν υπάρχει φασαρία και όχι όταν το παιχνίδι πάει μόνο του. Αυτό δείχνει και προσωπικότητα. Εγώ όταν... καιγόταν ο Δίας δεν κυκλοφορούσε τίποτα, όποιος μιλούσε έβλεπε το ηλιοβασίλεμα. Δεν πρέπει να να δείχνουν κάρτες για ένα καλό βαθμό... Αν το αφήσεις να σου ξεφύγει το παιχνίδι μπορεί να σου διπλώσει και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Εγώ είχα μαζί μου τον Καλαθενό που τον... βγάλατε... Εμένα δεν μου έβγαζαν καλές εκθέσεις».

Για το γεγονός ότι είναι εκπαιδευτής διαιτησίας ο Παππάς, ο οποίος είχε τινάξει στον αέρα τον ημιτελικό της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού: «Σας το απάντησε ο κ. Γκαγκάτσης, τον θυμόταν σαν παράγοντας. Ειδικά τον κ. Γκαγκάτση, τον μικρό, που εκτιμώ απεριόριστα. Τον μεγάλο τον είχα πρόεδρο. Του είχα πάει παξιμάδια. Ο κ. Τζώρτζογλου είναι σήμερα τόσο ήπιος, δεν ξέρω τι... έχει πάρει, σε σχέση με την προηγούμενη εκπομπή. Είναι κυβέρνηση τώρα...

Εγώ δεν εξαρτώμαι από κανέναν, ούτε από τον κ. Μαρινάκη, ούτε από τον κ. Αλαφούζο, ούτε από τον κ. Μελισσανίδη-Ηλιόπουλο, ούτε από τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ κάποιοι τώρα σηκώνουν το τηλέφωνο. Εγώ θέλω το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό, η ελληνική διαιτησία να προχωρήσει. Του εύχομαι να πετύχει και να μπουν τα ελληνόπουλα γιατί δεν έχουν παιχνίδια».

Για τους τηλεκριτικούς σημείωσε: «Υπάρχει ο αρχιδιαιτητής να κρίνει τις φάσεις, όταν βγαίνει ένας σε μία εκπομπή και ένας σε μία άλλη να λέει άλλο, τότε υπάρχει σύγχυση. Όταν λένε τρεις διαφορετικές απόψεις αυτό που βοηθάει τον φίλαθλο; Ο κανονισμός είναι ίδιος, οπότε μην κρίνουμε τον διαιτητή στο κλάσμα του δευτερολέπτου. Τώρα θα πάρω το μέρος των διαιτητών. Στην Ιταλία δεν βγαίνουν οι πρόεδροι των ομάδων και κάνουν αυτά που κάνουν εδώ. Πρέπει η ΕΠΟ να βοηθήσει στις μικρές κατηγορίες για να πάρουν παιχνίδια οι Έλληνες διαιτητές».