powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

H υπέρβαση της υπέρβασης!


Αντιγράφουμε από την πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα υπό την επωνυμία ipervasi.wordpress.com:
''Ο Dick και ο Rick Hoyt είναι πατέρας και υιός από τη Μασαχουσέτη, οι οποίοι λαμβάνουν συνεχώς μέρος μαζί σε αγώνες μαραθωνίου δρόμου (42 χλμ). Και αν δεν συμμετάσχουν σε αγώνα μαραθωνίου, συμμετάσχουν σε αγώνες Ironman τριάθλου (3,8 χλμ κολύμβησης, 180 χλμ ποδηλασίας, 42 χλμ τρεξίματος συνεχόμενα). Έχουν σκαρφαλώσει μαζί βουνά, και έχουν κάνει trekking σε μήκος 3.735 μιλίων κατα μήκος της Αμερικής. Είναι όλα τα παραπάνω υπέρβαση; Είναι. Ο Rick δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μία υπέρβαση από τον Dick Hoyt, που κατάφερε να κάνει κουβαλώντας τον παραπληγικό γιο του, αυτό που άλλοι δεν καταφέρνουν ποτέ τους μόνοι τους''.
Αυτή η απίστευτη ιστορία ανθρώπινης θέλησης κάνει τον γύρο του κόσμου και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δύναμη του αθλητισμού.Δυστυχώς οι κρατούντες χρησιμοποιούν τα σπορ ως εργαλείο διαστρέβλωσης της σκέψης και όχι ως ένα υπερβατικό μέσο που σου δίνει το κουράγιο να κάνεις πράγματα που δεν βάζει ο νους.
Ο Dick Hoyt μας δείχνει το δρόμο.Να κάνουμε τα σπορ μέσο ζωής κσι κουλτούρας.Μακριά από βία και αναβολικά.Είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που έχουμε πάρει,τόσα χρόνια σ' αυτό το επάγγελμα...
ΥΓ.:Δείτε στην ίδια ιστοσελίδα το σχετικό βίντεο που είναι συγκλονιστικό.
kyrthomaidis@yahoo.gr