powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο το ακριβότερο ματς όλων των εποχών

Το αυριανό 156ο ντέρµπι του Μάντσεστερ δεν είναι ένα ακόµα παιχνίδι.

Είναι «Το Παιχνίδι». Για την ακρίβεια, το ακριβότερο στην ιστορία όλων των οµαδικών αθληµάτων.

Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των αναλυτών και τις ανακοινώσεις των οµάδων, που επικαλείται η αµερικανική εφηµερίδα «Wall Street Journal», οι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους της Γιουνάιτεντ και της Σίτι, στο "Ολντ Τράφορντ", έχουν στοιχίσει στους συλλόγους περίπου 620 εκατ. ευρώ – το ίδιο ποσό που δαπάνησε η NASA για την ανακαίνιση του τηλεσκοπίου Hubble.

Πρόκειται για ένα ποσό που παρηγορεί τους αµερικανούς φιλάθλους του µπέιζµπολ, οι οποίοι κατηγορούν για ανηθικότητα τις οµάδες New York Yankees και Boston Red Sox για τα µεγάλα ποσά που δαπανούν.

Το σύνολο των χρηµάτων που δαπάνησαν οι δύο αυτές οµάδες για την απόκτηση των παικτών που αγωνίστηκαν ήταν «µόλις» 278 εκατ. ευρώ.

Το πιο ακριβό παιχνίδι στο αµερικανικό φούτµπολ ήταν η αναµέτρηση των Dallas Cowboys µε τους Washington Redskins – έφτασε τα 256 εκατ. ευρώ.

Ακόµα και στο ισπανικό clasico, το ποσό που έχουν δαπανήσει στο σύνολό τους για την απόκτηση παικτών οι δύο πλουσιότερες οµάδες του κόσµου, βάσει των εσόδων τους, είναι µικρότερο από το αντίστοιχο του ντέρµπι του Μάντσεστερ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην Μπαρτσελόνα η πλειονότητα των παικτών έχει αναδειχθεί από τη σχολή "La Masia".

Η κυριαρχία του ντέρµπι του Μάντσεστερ σ’ αυτό το άτυπο «πρωτάθληµα» θα διατηρηθεί µόλις έναν µήνα, µέχρι την αναµέτρηση Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι.

Υπολογίζεται πως το σύνολο των χρηµάτων που έχουν δαπανήσει οι δύο οµάδες για την απόκτηση των παικτών που θα πατήσουν το χορτάρι του "Στάµφορντ Μπριτζ" θα ξεπεράσει τα 660 εκατ. ευρώ!

Αυτά τα τεράστια νούµερα αντανακλούν τη σπατάλη των αγγλικών οµάδων στην πρόσφατη µεταγραφική περίοδο.

Είναι προφανές ότι οι σύλλογοι του νησιού προσπαθούν να προλάβουν την εφαρµογή του οικονοµικού ευ αγωνίζεσθαι, στο οποίο θα αρχίσουν να προσαρµόζονται, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οµάδες, από την επόµενη αγωνιστική περίοδο.

Τα χρήµατα που έχουν δαπανηθεί για µεταγραφές από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι προέρχονται από τις προσωπικές περιουσίες του σεΐχη Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν και του Ρόµαν Αµπράµοβιτς.

Σύµφωνα µε το νέο σύστηµα της UEFA, οι οµάδες δεν θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους.
ΠΗΓΗ: tanea.gr