powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αντωνίου στη "Δίκη": "Η ακύρωση της συμφωνίας με Μπάγεβιτς τα χάλασε όλα"

Καυστικός και με αρκετά ξεσπάσματα στο λόγο του ήταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Κώστας Αντωνίου σε μια εκ βαθέων "εξομολόγηση".

Με αφορμή την τηλεοπτική του παρουσία στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Η Δίκη της Δευτέρας", ο παλαίμαχος άσος που απέχει το τελευταίο διάστημα μίλησε για τα όσα διαχειρίστηκε τα χρόνια που ήταν στο "τριφύλλι" αποκαλύπτοντας πράγματα.

Μερικά αποσπάσματα απ' όσα είπε ο Κώστας Αντωνίου:

"Να μιλήσω καθαρά για θέματα. Να σας πω κιόλας πως ο βασικός λόγος που δεν έχω μιλήσει είναι η αγάπη μου και ο σεβασμός για την ομάδα. Τα πολλά λόγια δημιουργούν προβλήματα. Όταν κάνουμε τέτοιες συζητήσεις θα πρέπει να κάνουμε κάποιες βασικές παραδοχές. Ποιο είναι το όραμα το δικό μου για τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το όραμα του Βασίλη Κωνσταντίνου. Ποιο το όραμα του Βγενόπουλου, του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα".

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος οι μεταγραφές Μελίσση και Σόουζα υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε χρόνος ενώ σημείωσε πως εκείνη τη περίοδο αρχικά υπήρχε συμφωνία με τον Μπάγεβιτς να αναλάβει προπονητής στον σύλλογο: "Ήταν λάθος επιλογές οι Μελίσσης, Σόουζα αλλά ποιος δεν κάνει λάθος στις μεταγραφές. Εμάς μας κάλεσε ο Παναθηναϊκός και μας είπε έλα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και κάνε ένα πλάνο.

Το οποίο μάλιστα τροποποιήθηκε αρκετά καθώς η αρχική συμφωνία ήταν να είναι προπονητής ο Μπάγεβιτς εκείνη τη σεζόν αλλά εν τέλει χάλασε αυτό. Όταν έμαθα ότι δεν θα ήταν ο Μπάγεβιτς προπονητής ήταν 6η Ιουνίου και 24 ξεκινούσαμε προετοιμασία. Είχαμε και προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είχαμε ένα plun Β να βρούμε παίκτες και προπονητές και λειτουργούσαμε υπό την πίεση χρόνου. Μαζί με τον Βέλιτς που συνεργαζόμασταν εκείνη την εποχή σταθήκαμε κυρίως στην ελληνική αγορά.

Εμείς πήραμε τον Μελίσση και χαλάσαμε 2 εκ. ευρώ. Πήραμε τον Σόουζα και δώσαμε τρία αλλά πήραμε το 1,5 πίσω. Και γιατί δεν μου λέτε για την δεύτερη χρονιά ή τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα την πρώτη χρονιά".

Σύμφωνα με τον Κώστα Αντωνίου το θέμα είναι τι μοντέλο Παναθηναϊκού έχει ο καθένας στο μυαλό του υποστηρίζοντας: "Το θέμα είναι τι μοντέλο Παναθηναϊκού έχεις στο μυαλό σου. Εμείς θέλαμε να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη, μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και φαβορί για το νταμπλ κάθε χρόνο και με ένα πλάνο το οποίο να είναι βιώσιμο. Η πιο ακριβή μας μεταγραφή ήταν 3 εκ. ευρώ".

Μιλώντας εκ νέου για τις μεταγραφές του Μελίσση και του Σόουζα αποκάλυψε πως δική του επιθυμία ήταν ο Τζιμπούρ: "Εγώ χρεώθηκα μόνο τον Μελίσση και τον Σόουζα. Επιθυμία μου εκείνη τη σεζόν ήταν να πάρω τον Τζιμπούρ που δεν πραγματοποιήθηκε επειδή υπήρχαν κάποια θέματα ανάμεσα στην ομάδα και τον Πανιώνιο. Δεν τον πήραμε αλλά αποδείχτηκε λάθος. Σε μια ομάδα που θα γίνουν 8-9 μεταγραφές οι 6-7 θα πετύχουν και 2-3 δεν θα πετύχουν".

Για το πλάνο που είχαν σχεδιάσει μαζί με τον Νικόλα Πατέρα: "Αναλύσαμε τον Ολυμπιακό ήταν σε όλα τα επίπεδα καλύτερος. Σε ρόστερ, σε μπάτζετ, σε γήπεδο. Σε όλα τα επίπεδα καλύτερος. Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια και σε τρεις μήνες βρεθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στήσαμε την υποδομή και την επόμενη σεζόν πήραμε νταμπλ και κυριαρχήσαμε.

Σε μια ομάδα τα έσοδα προέρχονται από κάποιες συγκεκριμένες πλευρές, τον κόσμο, την Ευρώπη, τις χορηγίες. Τον κόσμο τον φέραμε κοντά μας είχαμε 28.000-30.000 διαρκείας. Αν δεν βάλεις στο μυαλό σου στα 4-5 χρόνια να πας τουλάχιστον τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να έχεις μεγάλη ομάδα. Αυτή ήταν η στρατηγική μας".

Σε ότι είχε να κάνει με τη σχέση του με τους μετόχους ο πρώην τεχνικός διευθυντής είπε: "Τον κ. Βγενόπουλο εγώ προσωπικά τον έχω δει μόνο μια φορά και έχουμε μιλήσει άλλες δυο φορές. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μίλαγα αρχικά πάρα πολύ αλλά στη συνέχεια καθόλου. Ότι γινόταν ήταν δική μου εισήγηση στην διοικούσα επιτροπή στην οποία συμμετείχαν κάποιοι άνθρωποι και υπέγραφαν και αυτοί".

Σε ερώτηση για το συμβόλαιο του Γιούρκα Σεϊταρίδη ο Κώστας Αντωνίου αποκάλυψε περί επιθυμίας της Εθνικής να γίνει η μεταγραφή: "Το συμβόλαιο του Γιούρκα ήταν ρίσκο για τον Παναθηναϊκό που εκτός από την πρώτη χρονιά που πήρε 500.000 με τη συμμετοχή σε 6 ματς την αμέσως επόμενη χρονιά θα έπαιρνε 200.000 συν τη διαφορά αν έπαιζε το 60% των αγώνων. Ο λόγος που τον πήραμε ήταν γιατί μας ζητήθηκε από την Εθνική μας ομάδα ενόψει του Μουντιάλ να δώσουμε στέγη σε έναν ποδοσφαιριστή. Υπήρχε αμφιβολία αν ήταν έτοιμος να παίξει. Πήραμε το ρίσκο και ξέραμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε λάθος".

Σχολιάζοντας τον Κάρλος Φρέιτας, τόνισε καταλήγοντας: "Βρήκα έναν Κάρλος Φρέιτας ο οποίος αποποιούταν την ευθύνη για ότι είχε γίνει. Είχα πει στον πρόεδρο αφήσαμε μια ομάδα μοντέλο και βρήκαμε ένα χάλι.